promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erről fog szólni az új Gyűrűk Ura film, Ian McKellen és Viggo Mortensen is visszatérhet Középföldére
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem is Gollam lesz a főszereplője az új Gyűrűk Ura-filmnek, nagy visszatérésekre kell számítani.

Izgalmas hírek érkeztek A Gyűrűk Ura-franchise háza tájáról, ugyanis bejelentették, hogy Peter Jackson visszatér Középföldére, és Andy Serkisszel együtt megcsinálják a Hajsza Gollam után című filmet, amit már 2026-ban be fognak mutatni a mozikban. A rajongók egyrészt örülnek a hírnek, mert a többségében negatív visszajelzéseket kapott A Hatalom Gyűrűi első évadja, és az óriási bukást elért Gollam-videojáték után reménykedtek benne, hogy egyszer még készülni fognak olyan produkciók, amik méltók Tolkien világához, és amik legalább megközelítik Peter Jackson A Gyűrűk Ura-, és A hobbit-trilógiák hangulatát.

Senki sem számított rá, hogy éppen Peter Jacksonék fogják szállítani az új Gyűrűk Ura mozifilmet, de komoly aggodalmat váltott ki a rajongók között, hogy miért éppen Gollamra összpontosít az új projekt. Sokan annyira várják, hogy egyszer film készüljön a Szilmarilok című regényből, ehhez képest nem értik, mi szükség egy Gollamról szóló filmre, hiszen a karakterről már mindent megtudtunk, ami lényeges volt A Gyűrűk Ura-, és A hobbit-filmekben, ráadásul pont egy Gollamról szóló videojáték bukása után jelentenek be egy ilyen filmet.

Az már csak hab a tortán, hogy ezt a filmet most nem Peter Jackson rendezi, hanem a Gollamot alakító Andy Serkis, aki A hobbi-filmekben már közreműködött, mint second unit director, de ettől sokan nem bíznának rá egy egész Gyűrűk Ura-filmet, hiszen nem tartozik a tehetséges rendezők közé; ő rá inkább, mint zseniális karakterszínészként tekintenek, hiszen nagyot alakított nemcsak Gollamként, hanem Cézárként is A majmok bolygója-filmekben, de mondhatnánk akár Snoke karakterét is az új Star Wars-trilógiából.

Viszont a Hajsza Gollam után nem véletlenül ezt a történetet dolgozza majd fel, és nem véletlenül sietnek ennyire a bemutatóval. A Hajsza Gollam után története A gyűrű szövetsége cselekménye közben játszódik - abban a 17 évben, ami még a könyvben sincs annyira részletesen kidolgozva, Peter Jackson filmjében pedig még ennyire se foglalkoztak vele. Ez az az időszak, amikor Gandalf elmegy a Megyéből, és Frodóra bízza Bilbó gyűrűjét. Miután Gandalf értesül arról, hogy Sauron gyűrűje Gollamhoz került Isildur után, fel akarja kutatni a lényt, de Mordor előbb rátalál, és kínvallatással kiszedik belőle, hogy a Megyében és egy Zsákosnál található az ellenség fegyvere.

Ez a rész a mozifilmben nagyjából 2-3 percet tesz ki, de ennél sokkal több van benne, és még Tolkien is külön jegyzeteket írt erről a 17 évről, hogy miként is zajlott a kutatás Gollam után. Ennek a történetnek az érdekessége, hogy valójában nem is Gollam a főszereplője, hanem Aragorn, akit Szürke Gandalf maga indít útjára, hogy kutassa fel a lényt, hogy megtudják tőle, mit mondott Sauronnak a gyűrűről. Az út persze nem veszélytelen, hiszen a vallomása után Mordor orkjai és a gyűrűlidércek is elindulnak a Megye felé, aztán amikor sikerül befogni Gollamot és elviszik a bakacsinerdei tündékhez, rájönnek, hogy már késő, Sauron tud a gyűrű hollétéről, és hogy Frodót meg kell védeni; ekkor javasolja azt Aragorn, hogy elkíséri a hobbitot, csak Gandalf küldje el őt Bree-be, ahol összetalálkozhatnak.

Ezt a történetet egyébként ugyanezzel a címmel már filmre vitte egy csapat rajongó, akik mindössze 5000 dollárból csináltak egy egész hangulatos, 40 perces kalandfilmet. Ez közvetlenül azelőtt játszódik, hogy Frogó útnak indulna a gyűrűvel és Samuval a Megyéből. A produkció megtekintése az utóbbi napokban eléggé meg is ugrott, hiszen most jelentették be, hogy Peter Jacksonék is dolgoznak egy ilyen filmen, és mindenki kíváncsi rá, hogy 2009-ben hogy sikerült a rajongói film; azt kell mondanom, hogy egész jól.


Ha pedig tényleg ezt a történetet filmesítik meg Jackonék, akkor az azt jelenti, hogy nagy visszatérésekre számíthatunk, hiszen itt van nekünk a 84 éves Ian McKellen, aki évek óta szajkózza már, hogy még egyszer el akarja játszani Gandalfot, mielőtt meghal, és Viggo Mortensen is biztosan hajlana rá, hogy még egyszer belebújjon Aragorn bőrébe. Ehhez viszont őt eléggé meg kellene fiatalítani, hiszen a 40-es évei elején járt, mikor elkezdték forgatni A gyűrű szövetségét, most pedig 65 éves.

Szóval azért kerül majd ennyire gyorsan mozikban a Hajsza Gollam után, és azért éppen ezt a történetet fogják megfilmesíteni, mert ezzel teljesíthetik Ian McKellen régi vágyát, hogy újra Gandalf lehessen - ha már az Amazon felé hiába kacsintgatott A Hatalom Gyűrűi sorozat miatt -, illetve hogy a régi szereplőkkel egy hatalmas nosztalgiautazással vigyék vissza a rajongókat Középföldére, márpedig ha valóban visszatérnek a régi színészek (McKellen és Mortensen mellett Andy Serkis Gollamként és Liv Tyler Arwenként), akkor az biztos, hogy hatalmas érdeklődést fog kiváltani a mozikban.

2026 még azért elég messze van, de addig sem leszünk Középfölde nélkül, hiszen nyáron érkezik A Hatalom Gyűrűi második évadja, amiben Sauron kiteríti a kártyáit, és elindul, hogy kiterjessze hatalmát és sötét birodalmát. Az új évad előzetesét itt nézhetitek meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás