promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Gyűrűk Ura magyar származású tündéjét mindenki rühellte idehaza, utálatos szerepe miatt el is felejtették, hogy honfitársunk
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem is tudtad, de magyar származású sztár volt a Gyűrűk Ura-filmek tündekirálya.

Korábban már írtunk róla, hogy a Gyűrűk Ura-sorozatban szerepelt egy magyar származású színésznő. Bár a rajongók sokkal jobban kedvelik Peter Jackson trilógiáját, mégis jóval kevesebben tudják, hogy a kultikus mozifilmekben szerepelt egy magyar származású színész is, akinek az édesapja egy magyar gépészmérnök volt.

[[cikk]]

Marton Csokas, vagyis Csókás Márton 1966-ban született az új-zélandi Invercargill-ben, és kettős állampolgárságú. Első filmes szerepe az 1996-ban bemutatott Jack Brown Genius volt, amiben Dennist alakította. Nem kellett sokat várnia, néhány év múlva Peter Jackson blockbusterében, a Gyűrúk Ura: A gyűrű szövetsége című filmben kapott fontosabb szerepet;

ő volt ugyanis Celeborn, Lothlórien ura, egyben Galadriel férje.

Karaktere aztán egy pár másodpercre feltűnt A király visszatér legvégén is, de ez már csak egy némaszerep volt.


Sokan már akkor sem tudták, hogy Csókás Mártonnak köze lenne Magyarországhoz, egyáltalán az sem tűnt fel sokaknak idehaza, hogy egy magyar nyelvű színész is fent van a stáblistán. Csókás Mártonnak ráadásul később sem sikerült megismertetnie magát a magyarokkal, nevét még akkor sem tudták, amikor Ridley Scott Mennyei királyság című filmjében az egyik főszerepet kapta meg.

Ez volt a második film, amiben együtt játszott Orlando Bloom-mal, de ebben az esetben ellenfelek voltak, ugyanis Csókás volt Guidó, Jeruzsálem királya, akit mindenki utált, aki csak látta a filmet. Utálatos szerepe miatt pedig nyilván senki sem volt arra kíváncsi, hogy mi a színész igazi neve.

Csókás Márton az utána következő években még olyan filmekben játszott, mint az Abraham Lincoln, a vámpírvadász, a Noé, A csodálatos Pókember 2. része, legutóbb pedig Az utolsó párbaj.

A színész most 57 éves, és így néz ki napjainkban:


(Jelenetkép a Juniper című filmből: Fotó: Profimedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás