promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Országszerte háborognak a József Attila-film miatt, óriási népharagot váltott ki a Reménytelenül előzetese
Borítókép:  Rózsa Film
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még csak az előzetese jött ki, de máris gyűlölik a magyarok a József Attila-filmet.

Bármilyen film is készül itthon, azt mindig szidják. Még akkor is, ha az adott produkciónak köze nincs a Nemzeti Filmintézethez. Márpedig a József Attila-film is egy független alkotás, ami a Rózsa Film gyártásában készül. A stúdió égisze alatt korábban olyan produkciók készültek, mint a Mentés másképp vagy a Legénybúcsú Extra.

A Reménytelenül-höz stílusosan a költészet napján, József Attila születésnapján, április 11-én került fel egy rövid előzetes, amiben láthatjuk Gyömrői Edit szerepében Michl Julit, illetve Sütő Andrást, mint József Attila - a színészt a 2022-es Blokád-ban is láthattuk, mint a fiatal Göncz Árpád.

A rövid, mindössze egy perces előzetes óriási népharagot váltott ki az emberekből; sőt, még egyes médiumok újságírói is lehurrogták, pedig szinte még nem is láttunk semmit a kész filmből, csupán egy szösszenetet, amit kifejezetten és tervezetten egy évvel a premier előttre ütemeztek.

A jelenleg is mozikban vetített Most vagy soha!-t azért támadják sokan, mert túl sok benne a fikció, viszont a Reménytelenül alkotói jó előre leszögezték, hogy az ő filmjük csak és kizárólag tényeken alapszik.

„Az alkotók számára az egyik legfontosabb dolog a hitelesség volt. A Reménytelenül című filmben nincs kitalált történetszál, minden esemény, amit látni/hallani fogunk a filmben, az korabeli forrásokból fellelhető. Ezt olyannyira komolyan vették, hogy József Attila mondatai nagyrészt maga a költő újságcikkei, tanulmányai, levelei és versei alapján fogalmazódtak, így elérve a nyelvezetben is a kívánt hitelességet”

- olvasható a Rózsa Film közleményében.

A Reménytelenül-re még sokat kell várni, 2025. április 10-én lesz a mozis premier, de látva az alábbi kedvcsinálót, egy újabb ígéretes, független film van készülőben, amire érdemes lesz jegyet váltani. A bemutatóig pedig az alkotók folyamatosan újdonságokkal fognak előrukkolni: werkvideókkal, képekkel, illetve jönni fog majd természetesen egy hosszabb, tartalmasabb előzetes is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás