promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes dolog derült ki a Most vagy soháról, eddig egyetlen magyar filmnél sem csinálták ezt
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Soha, egyetlen magyar filmnél sem csináltak azt, mint a Most vagy sohánál.

Lassan egy hónapja játsszák a mozikban a Most vagy soha! című alkotást, ami az 1848. március 15-ei nap eseményei dolgozza fel. Rákay Philip egy olyan örömhírt közölt a közösségi oldalán, hogy most már nem csak Magyarországon, de Erdélyben is vetíteni fogják a Petőfi-filmet. A producer összesen 5 vetítést időpontját harangozta be a Facebook-on - ezek mind közönségtalálkozók lesznek, tehát a nézők az alkotókkal is találkozhatnak majd, és biztos nagyon sok érdekességet, kulisszatitkot hallhatnak majd a produkcióról.

Többek között azt is megtudhatják, hogy miben egyedülálló alkotás a Most vagy soha. Ugyanis van egy dolog, amiben ez a film teljesen más, mint minden eddig bemutatott hazai alkotás.

Erről egy videót is megosztottak a napokban a Most vagy soha közösségi oldalán:

ez az első magyar Dolby Atmos hangzású film.

Maga a Dolby Atmos egy 3D hang objektum technológia a surround hangzás reprodukálására, ami sokkal természetesebb és valóságosabb hangteret biztosít. Ezt azzal éri el, hogy több hangcsatornát használ, amelyen keresztül a hang közvetítődik (beleértve a mennyezeti hangszórókat, ami biztosítja az eddig ismeretlen magasságérzékelést), és azzal, ahogyan a hangot keverik a stúdióban. A több csatorna lehetővé teszi a hang több diszkrét összetevőre való képzeletbeli elosztását. Egy csatorna tartalmazhatja például a fegyverropogást, a másik a fegyverek mechanikus hangját - korábban ez egy pontból hangzott, de a valóságban logikus, hogy nem egy pontból hallatszik. A Dolby Atmos segítségével az egyes hangok elhelyezése a térben sokkal pontosabb.

A Most vagy soha előtt még soha nem készült olyan magyar film, ami Dolby Atmos hangzású lenne; ebből is látszik, hogy az alkotók mindent megtettek annak érdekében, hogy a produkció egy kivételes filmélmény legyen - olyan, amit a hollywoodi filmeknél megszokhattunk technikai szempontokból.

A hangért felelős csapat több mint 370 hangsávval dolgozott - ez is egy rekordnak számít, mert korábban soha nem volt ilyen sok hangsáv egyik magyar filmben sem. Az alkotók nem tagadják, hogy a Most vagy soha volt az eddigi legnehezebb projektjük, de úgy érzik, sikerült egy olyan hangzásvilágot készíteni a filmhez, ami itthon egyedülálló.

A Most vagy soha kulisszatitkaiba ti is belenézhettek az alábbi videóban:

Kulisszatitkok: egy rövid videó arról, hogy készült a Most vagy soha! különleges hangzása és utószinkronja. Az első magyar Dolby Atmos hangzású film. A #MostVagySoha most a mozikban!

Posted by MOST VAGY SOHA on Wednesday, April 3, 2024
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás