promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bruce Willis egyetlen magyar nevet örökre bevésett az emlékezetébe, 30 éve hallotta először
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bruce Willis erre az egy magyar névre örökre emlékezni fog.

Az afáziával küzdő Bruce Willis-ért Magyarországon is sokan rajonganak. A világsztár korábban Budapesten is járt, hiszen nálunk forgatta a Die Hard 5. részét. Amíg kis hazánkban forgatott, felesége ellátogatott a fővárosi állatkertbe, amiről utána a saját közösségi oldalán áradozott.

Bruce Willis-szel készült egy exkluzív "interjú", tulajdonképpen ez volt az első magyar "interjú", amit a világsztárral készítettek Budapesten, és nem más tett fel neki kérdést, mint az ismert humorista, Orosz György. A Showder Klubból ismert poéngyáros a Szabadság-híd kellős közepén ácsorogva tett fel egy kérdést a Die Hard sztárjának.


De nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy Bruce Willis találkozott Magyarországgal, hiszen emlékezhetünk rá, amikor a Hell energiaitalt reklámozta. A 2018-as év hatalmas mérföldkőnek számított a márka életében, hiszen ekkor lett a reklámkampány arca az akciósztár.

A Hell azt követően még két alkalommal, 2020-ban és 2022-ben is meghosszabbította együttműködését a színésszel. A 2020-ban forgatott reklámfilmben Willis a Hell Classic mellett már az akkoriban debütáló új termékcsaládot, a Hell Ice Coffee-t is népszerűsítette, mégpedig a "Despacito" klipből ismert, Miss Universe győztes modell-színésznővel, Zuleyka Rivera-val.


Viszont még jóval  a Hell-reklámok és a Die Hard 5. része előtt Bruce Willis találkozott egy magyar névvel, amit örökre bevésett az emlékezetébe. Ez Semmelweis neve volt, akiről tavaly készült mozifilm Koltai Lajos rendezésében (ez már a Netflix kínálatában is elérhető).

A Monty Python társulat egykori tagja, Terry Gilliam rendezte a 12 majom (1995) című filmet, aminek egyik jelenetében Brad Pitt lefuttat egy rövid elmélkedést a kézmosás fontosságáról, a kórokozókról, és Semmelweis Ignácról, akit őrültnek nevez. Ebben a bizonyos jelenetben Brad Pitt Bruce Willis-nek fejti ki, hogy kórokozók a 18. században még nem léteztek, senki sem beszélt róluk, majd jött Semmelweis, és "feltalálta" a kézmosást.

„Ez a Semmelweis megpróbálja meggyőzni az embereket, főleg a doktorokat, hogy vannak ezek a kórokozók, pici, láthatatlan csúfságok, amik behatolnak a testbe, és megbetegítik. Megpróbálja meggyőzni az orvosokat, hogy mossanak kezet. Mi ez a pasas? Őrült?”

- mondja Pitt az alábbi jelenetben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás