promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A fél ország ismeri a Semmelweis csinos ápolónőjét, mégsem ugrik be senkinek, ki ő valójában
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokaknak lehet ismerős a Semmelweis csinos főszereplőjét alakító színésznő.

Hatalmas sikerrel futott a mozikban Koltai Lajos Semmelweis című filmje, amire több mint 300 ezren váltottak jegyet, és most már a Netflix kínálatában is elérhető. A nézők visszajelzése szerint a Vecsei H. Miklós és Nagy Katica főszereplésével készült alkotás messze az elmúlt évek egyik legjobb magyar filmje.

Koltai Lajos igen érdekes módon választotta ki Hoffman Emma szerepére a 29 éves Nagy Katicát: a rendező az egyik tanítványa, Gyimesi Domonkos kisfilmjében látta a fiatal színésznőt, és nagyon megtetszett neki az alakítása és a karaktere. Katica örömmel ment el a castingra, amire meglepő módon nem kellett megtanulnia több oldalnyi szöveget a forgatókönyvből, hanem Koltai Lajos odatett elé egy oldalnyi szöveget, és azt mondta neki, hogy amennyi megragad belőle, azzal improvizáljon.

Koltai végül azért választotta Katicát a szerepre, mert elmondása szerint van benne valami esszenciális, ami Emma karakterében is megvan.


De ki is Nagy Katica tulajdonképpen, hol láthattuk őt korábban? Hihetetlen, de sokan ismerhetik a fiatal színésznőt. A hangja is sokak számára ismerős lehet, hiszen már 9 éves kora óta szinkronizál - többek között Jennifer Lawrence-nek, Selena Gomeznek, és Anya Taylor-Joynak is adta a hangját.

Miután elvégezte a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, gyakorlatát a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban töltötte, majd a Budaörsi Latinovits Színház tagja volt, ahol Vecsei H. Miklós is játszott. Katicát 2014-ben láthattuk először filmben (Free entry), de első komolyabb szerepét Reisz Gábor produkciójában, a Rossz versek-ben kapta, amiben ő volt a női főszereplő. Ez volt az a film, ami miatt szélesebb körben ismerhették meg az emberek, ezt követően szerepelt az Alvilág-ban, eljátszott a Magdolna címszerepét, feltűnt az Így vagy tökéletes című romantikus-vígjátékban, a Mintaapák-ban, az Oltári történetek-ben, és A másik érintése-ben.

Kétségtelen, hogy az igazi áttörést most a Semmelweis hozhatja meg a számára; biztosra vehetjük, hogy Nagy Katica karrierje innen fog igazán beindulni, ugyanis a színésznő lehengerlő alakítást nyújt Koltai Lajos alkotásában.

A színésznő az IN.hu-nak elmondta, mi volt a legnagyobb kihívás a számára az 50 napos forgatási ideje alatt:

„A mindennapos koránkelés mellett nagyon meleg volt a forgatás idején: a 45 körüli fokban 6-7 réteges őszi, téli jelmezekben kellett játszanunk. Izgulós típus vagyok, és ezen nem segített, hogy egyből a második napomon az egyik utolsó jelenettel kezdtünk: a tárgyalással, ahol a karakteremnek van egy intenzív kirohanása. A film összes nagy színésze jelen volt a felvételnél, de ez – a nagy nyomás ellenére − energetizált is”

A Semmelweis már elérhető a Netflixen is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás