promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Godzilla x Kong csúcsbombázó anyukája blúz nélkül ment el a premierre, olyat tett amire nem sokan lettek volna képesek ma Hollywoodban
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rebecca Hall az előző részben nem tudta igazán kibontakoztatni a tehetségét, de a folytatás sokkal nagyobb teret adott neki erre.

Rebeca Hall talán nem tartozik a legismertebb színésznők közé, inkább az a figura, akire mindig emlékszünk egy-egy korábbi filmből. Legtöbbször női mellékszerepeket kap, legyen szó közepes költségvetésű filmekről (Tolvajok városa, Tökéletes trükk), vagy igazi blockbusterekről (Vasember 3, Transzcendens, Godzilla Kong ellen), míg néha-néha neki is becsúszik egy komolyabb főszerep kisebb volumenű darabokban (Vicky Cristina Barcelona, Éjszaka a házban).

A színésznőnek most viszont igazán van minek örülni. A Godzilla x Kong: Az új birodalom alaposan rálicitált az előzetes elvárásokra, és bő másfélszer akkora összeggel nyitott, mint amennyit előzetesen jósoltak neki.

A Szörnyverzum ötödik része meg is érdemli a sikert, mivel a franchise eddigi talán legszórakoztatóbb része - erről kritikánkban írtunk bővebben. Ha hozzávesszük, hogy a tavalyi Godzilla sorozat, a Kurt Russelt is csatasorba állító Monarch: A szörnyek hagyatéka sem sikerült rosszul (kritikánkat lásd erre), akkor kijelenthetjük, hogy bizony egyre nagyobb mókának tűnik ez a szörnyes univerzum.

Adam Wingard filmjét 50-55 milliós nyitóhétvégére taksálták korábban a szakértők, ehhez képest három nap alatt rögtön 80 millió dollárt sikerült összekalapoznia Észak-Amerikában és Kanadában, amivel idén a Dűne második része mögött ez a második legerősebb nyitás az idén. Világszinten máris átlépte a 200 millió dollárt

Visszatérve azonba Rebecca Hallra, a gyönyörű színésznő legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Godzilla x Kong: Az új birodalom premierjén nem éppen hétköznapi ruhát öltött magára, lényegében alig takarta valami a melleit, ez már az az eset, mikor az ember fantáziája automatikusan kiszínezi, illetve levetkőzteti a fedett részeket:

Bár a Szörnyverzum igazi főszereplői Kong és Godzilla, a színésznő igazán büszke lehet, mert a legutóbbi két részben a titánok után tulajdonképpen már ő az a karakter, aki valamerre viszi is a cselekményt és/vagy rendelkezik átélhető drámai szállal. A Godzilla Kong ellenben még valami furcsa mozaikcsaládot próbáltak eljátszatni vele, az akkor még sokkal kisebb Kaylee Hottle-val, és a Ken babaként funkcionáló Alexander Skarsgårddal.

Ez nagyjából annyira működött, mint bármelyik emberi dráma a korábbi filmekben (tehát sehogy), a folytatásra jótékonyan meg is feledkeztünk Skarsgård karakteréről, és helyette megjelent a sokkal szórakoztatóbb Dan Stevens.

Ezzel a film is jól járt, mert most először sikerült egy átélhető drámai szálat írnia a készítőknek a szörnyek bunyói alá, Az új birodalomnak fontos része a Hall és Hottle karakterei között szövődő anya-lánya kapcsolat.

A színésznő pedig annyira komolyan vette a feladatot, hogy tényleg elsajátította a jelnyelvet, a film és színészkollégája kedvéért nagyon komolyan belemerült a tanulásba.

Hall bár még mindig képzi magát, a nyitóhétvége utáni köszönő bejegyzésében mi is megbizonyosodhatunk róla, hogy nem csak a filmben, hanem a valóságban is folyékonyan használja a jelelést (az utolsó diához kell görgetni):

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás