promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki 88 évesen a Neveletlen hercegnő bájos nagymamája, elképesztő filmekben szerepelt fiatalon is
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Julia Andrews mögött elképesztő karrier van, impozáns filmek garmadájában szerepelt.

Julia Andrews korunk egyik legnagyobb színésze (egy igazi színészlegenda), aki nemrégiben töltötte be a 88. életévét. A mai generációk általában a Neveletlen hercegnő első és második részében nyújtott alakítása után ismerik. Ezekben a filmekben a filmvásznon anne Hathaway, azaz Mia Thermopolis nagymamáját alakítja, aki egy kitalált ország királynője, és eljött Amerikába az unokájáért, aki majd követi őt a trónon. A film rövid idő alatt óriási siker lett, ma is nagyon sokszor adják a tévében.

Azt viszont már kevesen tudják, hogy Julia Andrews a film forgatásakor már közel 60 éve a pályán volt. Az első szerepeit még a harmincas évek végén kapta, majd az igazi nagy szerepek a hatvanas években jöttek. Olyan gigantikus sikerre szert tevő filmekben játszott a színésznő, mint a Mary Poppins vagy éppen A muzsika hangja. A színésznő rengeteg díjat és kitüntetést kapott az évtizedek alatt, többszörös Golden Globe-, és Emmy-, valamint BAFTA- és Oscar-díjas.

A karrierje a Neveletlen hercegnő-filmekkel kapott új lendületet a 2000-es évek elején, majd már színházi rendezőként is kipróbálta magát ezek után, olyan darabot rendezett, amelyben korábban ő is szerepelt még az 1950-es években.

Kevesen tudják, de a Shrek eredeti verziójában ő kölcsönzi Lillian hercegné hangját is.

Julia Andrews-on meg sem látszik a kor, a színésznő nagyon jól tartja magát, korábban pedig egy igazi klasszikust is felidéztek vele egy nagy eseményen, előadták A muzsika hangja ikonikus dalát, és megjelentek a régi szereplők is a színpadon szépen lassan. Fantasztikus videó is készült a nagy találkozásról.

Amúgy korábban cikkeztek arról, hogy a Neveletlen hercegnőnek esetleg érkezhet egy harmadik része is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás