promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mennydörgő hangon, magyarul emlegetik Istent a Netflix amerikai sorozatában, ez a mondat csendül fel
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A világhírű német színész kiválóan idézi a magyar mondatot, a kiejtése is nagyon jó.

Rengeteg nagysikerül filmben és hollywoodi csúcsprodukcióban láthatunk magyar szereplőket, akik néha meg is szólalnak magyarul. Ritka alkalom, amikor zseniálisan pakolják egymás után a magyar szavakat, a legtöbbször bénázik a magyar ezekben a külföldi alkotásokban.

Kilóg a lóláb, ám nem Daniel Brühl-nél, akit nagyon sok filmből ismerhetünk, legutóbb például a Netflix egyik csúcsprodukciójában, a Nyugaton a helyzet változatlan című filmben tűnt fel, mint az, aki aláírja a német békét. A filmben ugyan nem mutatják már azt, de végül a karakterét, Matthias Erzbergert a való életben az aláírás után pár évvel meggyilkolták.

A színész sokunknak elsősorban A hajsza a győzelemért című alkotásból lehet ismert, itt ő alakítja a filmvásznon Niki Laudát, aki óriási csatában van a futamgyőzelmekért Chris Hemsworth-szel, azaz a filmben James Hunt-tal. Daniel Brühl amúgy elkéepsztően menő filmekben játszott az évtizedek alatt, a világismertséget egy izgalmas történelmi film, a Good bye, Lenin! Hozta el számára, majd utána többek között játszott a Becstelen brigantykban is.

De hol vannak érdekesebb magyar szálak, amelyeket eddig lehet, hogy észre sem vettél?

A Múmia első részében például Brendan Fraser felfedező ellenlábasa játszik egy magyar felfedezőt, aki Budapestről származik. Beni Gábor pedig a filmben többször is megszólal magyarul, ám ezeket nagyon nehezen lehet kivenni.

Szinte teljesen érthetetlen a magyarsága, pedig magyar.

A legtöbb ezekhez hasonló jelenetben amúgy nem meglepő módon erős akcentussal beszélnek a színészek, a Youtube-on több olyan válogatásvideó is található, amelyekben a rajongók összegyűjtötték ezeket a (számunkra nagyon fontos és szívhezszóló) jeleneteket.

A Netflix egyik szériájában, Az elmeorvosban például az utóbbi időkben elképesztő karriert befutó, német és katalán származású színész, Daniel Brühl szólal meg egy vaskos jelenet erejéig magyarul. Nem is akármilyen mondat hangzik el a szájából, hanem egyenesen egy idézet a Bibliából.

Íme a jelenet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás