promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes felvétel: Sylvester Stallone szinkron nélkül beszél magyarul, hallottad már a Rocky sztárját a nyelvünkön megszólalni?
Borítókép:  Profimedi/©United Artists/Courtesy Everett Collection
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Rambo-, a Rocky-, és a Feláldozhatók-filmek sztárja az egyik filmben magyarul szólal meg akkor is, amikor bizony nincs szinkron. Felettébb érdekes filmtörténeti pillanat.

Hollywoodot részben a magyarok alapították, avagy a Hollywood-i filmgyártás nem létezhetne a magyarok nélkül, így is szokták ezt mondani. És ez így is igaz, hiszen rengeteg külföldre szakadt honfitársunk volt ott, amikor elindult a filmgyártás aranykora a tengerentúlon. A Paramount Pictures filmstúdiót például az a Zukor Adolf alapította, aki egy Borsos-Abaúj-Zemplén megyei kis faluból, Ricséről indult.

Ma pedig egy, Zukor által adományozott díszkút is emlékezteti az erre járókat, hogy bizony nem akárki született náluk.

Magyarok nélkül nem lenne Hollywood úgy sem, hogy bizony a filmekben nagyon sokszor hallhatunk magyar mondatokat, és láthatunk magyar származású szereplőket. És nem kell nagyon messzire mennünk időben, hiszen a magyar karakterek folyamatosan jönnek. Például a Netflix egyik nagysikerű sorozatában, Az elmeorvosban Daniel Brühl Kreizler László karakterét alakítja, és elég sok olyan helyzet van, amikor magyarul kell megszólalnia a szériában. Ezek pedig igazán szívmelengető pillanatok.

De az elmúlt évtizedekből is bőven találni ilyen jeleneteket, például Sylvester Stallone is volt, hogy magyarul szólalt meg, és szinkron nélkül. Bár csak nagyon kevés szövege van magyarul, szinte biztos, hogy imádni fogjátok. Mindez az 1978-ban bemutatott politikai akciódrámában, a F.I.S.T-ben, amely magyarul az Ö.K.Ö.L névre hallgat.

Íme a felvétel:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás