promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így beszél magyarul a hollywoodi csúcsvilágsztár, íme a jelenet a Netflix nagysikerű sorozatából, Az elmeorvosból
Borítókép:  ©Netflix/Courtesy Everett Collection/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Netflix egyik sorozatában van a híres jelenet.

Rengeteg nagysikerül filmben és hollywoodi csúcsprodukcióban láthatunk magyar szereplőket, akik néha meg is szólalnak magyarul. A Múmia első részében például Brendan Fraser felfedező ellenlábasa játszik egy magyar felfedezőt, aki Budapestről származik. Beni Gábor pedig a filmben többször is megszólal magyarul, ám ezeket nagyon nehezen lehet kivenni. A legtöbb ezekhez hasonló jelenetben amúgy nem meglepő módon erős akcentussal beszélnek a színészek, a Youtube-on több olyan válogatásvideó is található, amelyekben a rajongók összegyűjtötték ezeket a (számunkra nagyon fontos és szívhezszóló) jeleneteket.

A Netflix egyik szériájában, Az elmeorvosban például az utóbbi időkben elképesztő karriert befutó, német és katalán származású színész, Daniel Brühl szólal meg egy vaskos jelenet erejéig magyarul. A színész sokunknak elsősorban A hajsza a győzelemért című alkotásból lehet ismert, itt ő alakítja a filmvásznon Niki Laudát, aki óriási csatában van a futamgyőzelmekért Chris Hemsworth-szel, azaz a filmben James Hunt-tal.

Daniel Brühl amúgy elkéepsztően menő filmekben játszott az évtizedek alatt, a világismertséget egy izgalmas történelmi film, a Good bye, Lenin! Hozta el számára, majd utána többek között játszott a Becstelen brigantykban is. Legutolsó híres szerepe pedig a pár héttel ezelőtt a Netflixen debütáló, és már Oscar-díjra is hajtó német filmben, A nyugaton a helyzet változatlan című alkotásban volt. 

De Daniel Brühl számunkra talán legszívhezszólóbb sorozata talán Az elmeorvos, amelyben bizony furcsa magyarsággal, de érthetően beszéli a nyelvünket. Ebben a szériában amúgy Kreizler Lászlót kriminálpszichológust alakítja Brühl, aki nagyon szépen kerekíti a magyar mondatokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás