promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Festett hajú, ráncos öregúrrá változott a világ egyik leghíresebb akciósztárja: így néz ki 69 évesen Jackie Chan
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jackie Chanen is erősen meglátszanak az évek.

A hongkongi származású Jackie Chan egyértelműen a magyarok egyik kedvenc akciósztárja volt a 90-es évek idején és talán még a 2000-es évek első felében is. A verekedős akcióhős azonban az utóbbi időben igencsak eltűnt a köztudatból, legfrissebb fotóit nézegetve pedig elmondható, hogy ma már csak kevéssé hasonlít arra ahogy fénykorában kinézett.

Jackie Chan hírnevét a magas szintű harcművészi képzettsége mellett elsősorban akrobatikus harc- és kaszkadőrstílusa, komikus szerepei, improvizatív eszközhasználata és veszélyes kaszkadőrmutatványai alapozták meg. A színész pedig egészen az 1970-es évek óta szerepel a filmvásznon, pályafutása során pedig több mint 100 filmben játszott már- Hírneve pedig akkora, hogy számos képregényt és videójátékot is mintáztak róla.

Amit mi is jó eséllyel ismerünk tőle az a Részeges karatemester, a Rendőrsztori, a Balhé Bronxban vagy a Csúcsformában című filmek. 2010-ben pedig A karate kölyök című filmjét is vetítették a mozik. 

Chan sikerét támasztja alá az is, hogy csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame-en (Hírességek sétányán) és a hongkongi Csillagok sugárútján is, 2016-ban pedig Életműdíjat kapott az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémiától.

De hogy ezek mellett miért is szeretik annyira a színészt?

Chan mindig is szeretett volna példakép lenni a gyerekek számára, ezért szinte soha nem használt erős káromkodást a filmjeiben. A színész szerint pedig a legnagyobb hiba, amit valaha elkövetett az, hogy nem helyezett kellő hangsúlyt a tanulásra Emiatt oktatási intézményeket hozott létre szerte a világon, például a Jackie Chan Science Centre-t az Ausztrál Állami Egyetemen és számos általános iskolát Kína szegényebb tartományaiban.

Jackie Chan azonban most már nem fiatal, egészen pontosan 69 éves, ez pedig természetesen a külsején is meglátszik. A akciósztár ma már inkább hasonlít egy kedves öregúrra, mint egy olyan emberre aki elintéz mindenkit ha arról van szó. 

A színészt a ráncok sem kerülték el és láthatóan a haja is már csak a festés miatt tündököl ébenfeketén. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy a legenda még egyszer magára öltse bármelyik akciósztár szerepét, ám ennek ellenére meg kell hagyni, hogy láthatóan nagyon figyel a külsejére.

Azt pedig, hogy hogy néz ki napjainkban az akciósztár most te is megnézheted a legfrissebb közösségi oldalára feltöltött fotóján!

Forrás: Wikipédia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás