promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
George Clooney magyar hangja éppolyan sármos mint a hollywoodi szívtipró, így néz ki napjainkban az ikonikus szinkronszínész
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szabó Sipos Barnabás már hosszú évek óta a sármos világsztár állandó szinkronhangja.

Ha mi magyarok a Vészhelyzettel ismerté váló George Clooneyra gondolunk kétségkívül azonnal eszünkbe jut az a férfias, erőteljes orgánum amit állandó szinkronhangja kölcsönöz neki. Szabó Sipos Barnabás már nagyon régóta a sármos színész állandó magyar hangja és megszámlálhatatlanul sok filmben és sorozatban szinkronizálta őt.

De mit is lehet tudni az ikonikus szinkronszínészről?

A most 61 éves Szabó Sipos Barnabás 1987-ben végzett a Színház-és Filmművészeti Főiskolán, ahol színész diplomát kapott, ezután az Arany János színház tagja lett. ezt követően azonban hosszú évekig szabadúszó színművész volt.

Később, 2006–2012 között a Győri Nemzeti Színház társulatának tagja volt, de a legtöbben talán szinkron szerepei miatt hallhattunk róla. Csengő-bongó hangját ugyanis rengeteg filmben és sorozatban csillogtatta már meg. Ha pedig ez nem lenne elég, festőművészként is ismert.  Édesapja pedig a szintén ismert Szabó Sipos Tamás rajzfilmrendező volt.

Bár nagyon sok szerepet kapott, a színművész 2010-ben úgy döntött, hogy egy időre abbahagyja a szinkronizálást, mivel úgy érezte, hogy a műfaj munkakörülményei nem méltóak a minőségi művészi munkához. Később azonban úgy látta, hogy ezt a szakmai iparágat megfelelő támogatással lehet csak szinten tartani és ezt alkotó munkával segítheti a leghatékonyabban.  2015-től így újra vállalt szinkronmunkáka és ismét állandó hangja lett George Clooneynak sokak nagy örömére.

Az alábbi videóból jól hallható, hogy miért is volt ennyire remek választás Clooney hangjának:

A Vészhelyzet sármos Ross doktora a '90-es években világszerte csavarta el a női nézők fejét, ez alól pedig a magyar hölgyek sem jelentettek kivételt. Az itthoni rajongói pedig természet4esen Szabó Sipos Barnabás orgánumával ismerhették meg George Clooney személyét. Kettejük neve azóta is szorosan összeforr és külsőre is nagyon hasonlítanak egymásra, abban legalábbis biztosan, hogy a magyar színész is elképesztően sármos a világsztárhoz hasonlóan, ahogy az az alábbi fotón is jól látszik.

Forrás: Wikipédia / Dívány

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás