promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
 Óriási dinnyékkel dobálták meg a színpadi színészeket, nem győztek elugrálni az óriás gyümölcsök elől
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ókori időkben sok szokás és hagyomány volt, amelyek a modern szemmel nézve lehetnek szórakoztatóak vagy furcsák. Íme néhány a legviccesebb ókori szokások közül.

A falánk rómaiak hánytatták magukat: A rómaiak élvezték az evést, de túlzásba vittek mindent. Az egyes étkezések után gyakran meghánytatták magukat, hogy újra ehessenek, mert úgy gondolták, hogy így felszabadul hely a gyomrukban.

Századok óta lopkodó spártaiak: Spártában a fiataloknak volt egy hagyományosan elfogadott módszerük a lopásra és tanították is. Ha valaki lebukott egy lopással, az elkövetőt nem a lopás miatt büntették meg, hanem azért, mert nem volt elég ügyes ahhoz, hogy ne kapják el.

Római orgiák és párnacsaták: A rómaiak híresek voltak a dekadens életstílusukról. Az egyes ünnepeken, például a Saturnáliákon, az emberek orgiákat tartottak, és a hagyományos rendszert felcserélték, beleértve a gazdagok és a szegények, a szolga és a gazda szerepcseréjét is. Voltak olyan játékok is, ahol párnákkal egymást dobálták, ami az ókori verziója a mai párnacsatáknak.

Görög teátrumi dinnyedobálás: Az ókori görög színházi előadásokon a nézők gyakran dobáltak dinnyét a színészek felé, ha elégedetlenek voltak a produkcióval. Ez egyfajta korabeli kritika volt, és a színészeknek meg kellett tanulniuk kezelni a lendületes gyümölcsöket.

Az ókori kínai sörivás kihívás: Az ókori Kínában egy hagyományos ivójáték volt, amely azt tesztelte, mennyi bort vagy sört tudott valaki meginni egyetlen kortyban. Ha valaki jól teljesített, azt ünneplésképpen hősiesnek és bátorítónak tartották.

Ezek a szokások csak néhány példa a sokféle és sokszínű hagyományokból, amelyek az ókori kultúrákban megtalálhatók voltak. A humort és a szórakozást gyakran más kontextusban kell értelmezni azokban a korszakokban, de az biztos, hogy az ókorban is volt helye a nevetésnek és az abszurditásnak.

Forrás: www.factinate.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás