promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Örülhetnek ennek a műsorszolgáltatónak az ügyfelei, sokan nem is tudnak róla mivel kedveskedik nekik februártól a szolgáltató
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha nem ennél a műsorszolgáltatónál vagy, bizony bánhatod, mert egy remek dologról maradsz le.

Minden televíziós korszaknak megvan a maga hangulata, Magyarországon pedig a 90-es évek egészen különleges évtizednek bizonyult. Először elárasztottak minket az amerikai sorozatok, és a brazil szappanoperák. az évtized közepén pedig megjelentek az első kereskedelmi csatornák is. Így történhetett meg az, hogy nálunk igazi slágernek számítottak olyan sorozatok is, amik hazájukban valójában már rég lecsengtek, mint aDallas, vagy a Farm ahol élünk. 

Bár most óriási sorozatdömping figyelhető meg a világban, a 90-es éveknek is megvolt a maga utánozhatatlan bája, főleg itt, a leomló vasfüggöny mögött: Baywatch, Knight Rider, X-Akták, Mr. Bean, Rex felügyelő, Hercules, Xena, Magnum, Sliders Columbo és társaik, mindenki emlékszik rájuk, aki a 90-es években már nézhetett TV-t. Volt idő, mikor egy olyan különleges rétegsorozat, mint a Twin Peaks nem csak a világot őrjítette meg, hanem a magyar nézőket is.

Ez az időszak azonban - mint az életben minden - sajnos már tova szállt, megszámlálhatatlan sok streaming és TV csatorna közül tudunk már válogatni, a legnagyobb kereskedelmi csatornák pedig leginkább reality műsorokkal, tehetségkutatókkal és game show-kkal csalogatják be a nézőket.

Aki azonban egy kis időutazásra vágyna, annak csak elég a Jockey TV-ra kapcsolnia, ahol a felsorolt klasszikusok közül rengeteg sorozat ma is megtalálható, folyamatosan futnak a Bawyatch, a Knight Rider, a Columbo, a Dallas és társaik ismétlései. Itt is van egy kis kedvcsináló a nosztalgiázni vágyóknak:

Akadnak olyan sorozatok is, amik már bőven a rendszerváltás előtt is nézhetők voltak itthon (pl. a legendás Derrick), és persze jóval későbbiek is (Dr. Csont, NCIS, Castle, stb.), de a dolog derekát mégiscsak a 90-es években futott sorozatok adják (a Dallas ironikus módon amerikában pont 1991-ben fejeződött be, nálunk épphogy elindult).

Nemrég érkezett a jó hír, hogy a TV2 csoporthoz tartozó Jocky TV februárban kódolatlanul nézhető a Magyar Telekom előfizetői számára.

A csatorna pedig külön készült a jeles alkalomra, péntekenként a népszerű sorozatok mellett este 21 órától válogatott krimi történetekkel várják a nézőket, műsorra tűzik többek között az új Gyilkosság az Orient Expresszt, és az utóbbi évek egyik legemlékezetesebb whodunit' moziját, a Tőrbe ejtve első részét is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás