promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Dallas Bobbyja olyat mondott a magyarokról, amit világsztártól még sosem hallottunk
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Patrick Duffy Magyarországra látogatott, mivel szerepelni fog Vékes Csaba Lepattanó című mozifilmjében. Ennek kapcsán kapták mikrofonvégre.

 

Dallas különleges helyet foglal el a magyar emlékezetben, az olajipari mágnások szappanoperája szimbolikus jelentőséggel bírt 1990 decemberében, mikor először műsorra tűzte a köztelevízió. Amerika megérkezett a magyarok nappalijába. A sorozatnak olyan hihetetlen népszerűsége volt, hogy annak még a tengeren túlra is elment a híre, így történt, hogy 1993-ban Larry Hagman is Magyarországra látogatott, hogy szerepeljen a Friderikusz Show-ban. És ha már itt volt, csinált egy kis reklámot a MOL-nak is.

A napokban attól hangos a hazai sajtó, hogy Larry Hagman után újabb sorozatsztár látogat hazánkba, ráadásul egy magyar filmben fog szerepelni, Vekés Csaba Lepattanó című sport-vígjátékban vállalt nagyon fontos szerepet. Patrick Duffy azóta megjárta már a Terror Házát, és találkozott Csankó Zoltánnal is, aki hosszú éveken keresztül szinkronizálta őt a Dallasban. A 24.hu stábja ennek apropóján kért interjút a színésztől, amit lentebb meg is lehet tekinteni:

Patrick Duffy ebben az interjúban beszél úgy rólunk, ahogyan tulajdonképpen még sosem hallhattunk világsztárokat nyilatkozni. Persze nagyon ritka, hogy híres színészek magyar filmekben játszanak, ahol testközelből győződhetnek meg a magyarok tehetségéről. A Dallas színészének viszont rögtön feltűnt, hogy színészkollégái rendkívül széles tárházát birtokolják a színészi eszköztárnak.

A Dallas egykori főszereplője rendkívül nagy elismeréssel szól a magyar kollégák felkészültségéről, hatalmas tapasztalatáról és tehetségéről.

Ennek az okát is fejtegeti egy kicsit, mikor arra jut, hogy ennek biztosan sok köze van ahhoz, hogy mindegyikük színházi színész. Duffy nyilván nem volt tisztában vele, hogy Magyarországon gyakorlatilag nincs olyan színész, aki csak filmszerepekből tartja fent magát, ezért itthon a színházi és a filmes szakma erősen összefolyik, és ez sokkal természetesebb nálunk, mint az államokban, ahol a Broadway és Hollywood két külön világ. Patrick Duffy szerint amíg a filmszínészeket részvételre tanítják, addig a színházi színészek jobban képesek hallgatni és figyelni

Ez annyira nyilvánvaló, hogy a magyar színészeknek meg sem kell szólalniuk, elég ha egy helységben tartózkodik velük az ember, már érzi is a különbséget.

Amerikában rengeteg színész akad, akik filmekben forgatnak, de sosem játszanak színházban, pedig a sztár vallja, hogy a színház egy gazdagító iskola bármilyen típusú színészethez, nagyon jól lehet általa fejleszteni a legkülönfélébb színészi képességeket. Duffy méltató örökké velünk maradnak, és biztosan magukkal viszik ezeket a bíztató sorokat azok a színészek is, akik feltűnnek a Lepattanóban

A filmben többek között játszani fog Scherer Péter, Elek Feri, Mucsi Zoltán, Gáspár Sándor és Petrik Andrea is, a főszereplőket Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Katona László és Fekete Zsolt keltik életre.

Forrás: MTI, 24.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás