promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Netflix lecsapott az HBO Max sorozataira is, kultikus címet cserkészett be a pirosbetűs streamingóriás
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha így folytatják, akár még a Jóbarátokat is visszaszerezhetik. Most a TV-történelem egyik ikonikus szériáját sikerült megszerezniük.

Egy pár nappal ezelőtti cikkben már kifejtettük abbéli észrevételünket, hogy a Netflix tulajdonképpen már megnyerte a streaming háborút, erre rá is erősített az a pár nappal későbbi hír, hogy az előfizetők számát is sikerrel tovább növelték 9 millió fővel, így most már behozhatatlannak tűnő 260 millió előfizetővel rendelkeznek világszerte.

A SkyShowtime két húzócíme is felkerült a Netflixre, most pedig folytatódik ez a dolog más streaming platformokkal is. Könnyen lehet, hogy a jövőben még több, a Warner által gyártott tartalom is megjelenik a Netflixen, amikbe beletartoznak az HBO által gyártott sorozatok is. Ez azért lehet elképesztő fordulat, mert eddig az HBO Max egyetlen igazi nagy aduásza volt, hogy már bőven a 2010-es évek nagy sorozatboomja előtt is nagy presztízsű sorozatok tucatjával rendelkezett (Maffiózók, Gengszterkorzó, Drót, Róma, Deadwood, stb.)

A Netflix pedig most éppen egy új, ígéretes licencszerződés előtt áll, miután sikerült megegyezniük a Warner Bros. Discoveryvel a Szex és New York streaming jogairól, ami eddig csak a HBO Max-on volt elérhető a streaming platformok közül. A sorozat az HBO egyik kiemelkedő tartalmának számít, és a Netflix számára ez jelentős befektetést jelent. Az internetes videótékából a filmfogyasztási szokásokat fenekestül felforgató pirosbetűs cég ezzel újabb fontos lépést tett a világuralom felé.

Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy ez korántsem az első eset. A tavalyi júniusi hírek szerint a Warner Bros. Discovery számos címet licencelt, beleértve olyan sorozatokat, mint a Nagypályások (Dwayne Johnson könnyed hangvételű amerikai focis sorozata) és a Sírhant művek (a HBO egyik legelismertebb dráma sorozata). Ezeket most is meg lehet nézni, az összes évadot megvásárolták.

Ezek is népszerű sorozatok, de a Szex és New York (illetve annak utódsorozata, az És egyszer csak...) ikonikus sorozat, sok szempontból még ma is kultikus rajongás övezi.

Ted Sarandos, a Netflix társ-vezérigazgatója úgy véli, hogy a Netflix terjesztési ereje és ajánlórendszere néha egyedülálló módon nagyobb értéket tud hozzáadni a stúdió intellektuális tulajdonához, mint maga a stúdió. Ezt azzal indokolta, hogy a Netflix képes olyan sorozatokat ismét nagy popkulturális jelenséggé tenni, mint például a Briliáns elmék (ami csak utólag, a Netflixen megjelenve vált igazán népszerűvé) és eközben hatalmas örömet okozni az előfizetőinek.

Ez a fejlemény egyúttal azt is jelentheti, hogy idővel akár a Jóbarátok is visszatérhet a Netflixre, négy évvel ezelőtt igencsak nagy gyomros volt a streamingóriásnak, hogy lejártak a licenszjogok, így azok visszavándoroltak a Warnerhez - a Jóbarátok azóta is csak az HBO Max oldalán érhető el.

Forrás: Mafab.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás