promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Netflix sorra vadássza le a SkyShowtime legjobb tartalmait, plusz előfizetés nélkül is nézheted a "sárga sorozatokat"
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha eddig új előfizetésen törted a kobakodat, akkor a Netflix most megkönnyíti a döntésedet.

 

 

Pár évvel ezelőtt sokat cikkeztek róla, hogy kitört a streaming háború, a nagy stúdiók megirigyelve a Netflix elképesztő sikerét, egymás után rukkoltak elő a különféle streaming platformokkal. A harc még most is tart, de időközben elég egyértelművé vált, hogy a Netflixet senki sem tudja maga alá gyűrni, legalábbis nem mostanában, és ennek megfelelően változtak a stratégiák is.

Az ún. "streaming háború" első szakaszának az egyik kulcskérdése az volt, hogy ki tud több, és jobb exkluzív tartalmat felmutatni, ami csak a saját platformján érhető el.

Ezzel a gyakorlattal azonban nagyon úgy tűnik, hogy a legtöbben felhagytak, kivéve a továbbra is éllovas Netflixet, aminek a tartalmai továbbra is csak a saját felületén érhetőek el.

Annak ugyanis, hogy egy adott tartalom folyamatosan elérhető legyen, megvan a maga jogdíja, ezért lehetséges az, hogy hiába áll rendelkezésre végtelen mennyiségű film és sorozat az HBO Max vagy a Disney+ számára is nagy múltú anyastúdiók révén, ezek nem mindig elérhetőek a saját platformjaikon.

A Warner által gyártott Mátrix utolsó részét például nemrég gondoltam újranézni, de nagy meglepetésemre nem találtam fent az HBO Max oldalán. A dolog azért vicces, mert korábban pont azért nem ruháztam be a Blu-ray lemezre, mert azt gondoltam úgyis mindig elérhető lesz az HBO Max előfizetés révén.

Mostanában pedig a Netflix előfizetői kaphatták fel több alkalommal is a fejüket, de nem azért, mert valamit nem találnak, hanem éppen azért, mert olyan tartalom jelent meg a platformon, amire nem számítottak.

A Yellowjackets a SkyShowtime egyik legnépszerűbb címe, érdekes módon Magyarországon csak tavaly ősszel került sorozatrajongók figyelmének középpontjába, amikor kijött a második évad. A sorozat egy 1996-os repülőgép-szerencsétlenség túlélőinek történetét meséli el, két különböző idősíkonn: a 90-es években játszódó jelenetek a szerencsétlenség előzményeit, illetve a túlélés heteit mesélik el, miközben 25 évvel később a jelenben még mindig kísérti őket az ott átélt trauma, főleg mikor valaki látszólag vadászni kezd rájuk. Íme az előzetes:

Nos, az áradozó cikkek az én érdeklődésemet is felkeltették, és már jóideje terveztem, hogy előfizetek a SkyShowtime-ra, de a Yellowjackets decemberben váratlanul felkerült a Netflixre is (a Túlélójátszma egyébként szerintem igencsak semmitmondó cím lett). Igaz csak, az első évad. A napokban pedig hasonló dolog történt a Paramount+ húzócímével, a nálunk eddig szintén (a TV-s sugárzást nem számítva) csak a SkyShowtime-on elérhető Kevin Costner sorozattal is, a Yellowstone-val, ami már az 5. évadánál tart (az ezzel kapcsolatos bonyodalmakról itt írtunk korábban). A legfrissebb évad ugyancsak hiányzik Netflixről, de az első négyet teljes terjedelmében végignézhetjük.

Ez minden szolgáltatónak egy win-win helyzet, mert a Netflix új tartalmakat kap, az előfizetői belenézhetnek ezekbe a sorozatokba, és ha kíváncsiak a folytatásra, akkor rögtön elő is fizethetnek a SkyShowtime-ra is.

Arról nincs pontosabb információnk, hogy milyen megállapodás van a két streaming platform között, de nem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy hogy a dologhoz köze lehet a SkyShowtime tavalyi igazolásának is, Kai Finke-nek, aki a Netflixtől szerződött át az új tartalomért felelős igazgatót székbe. De ez persze csak találgatás, hiszen Finke elsődleges feladata a műsortervezés és a beszerzés, továbbá a saját tartalmak fejlesztése a SkyShowtime-ra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás