promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, valójában ezért hagyta ott Kevin Costner a Yellowstone sorozatot
Borítókép:  Profilmedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kevin Costner váratlanul lépett meg az 5. évad közepén, hogy jobban koncentrálhasson Horizon című western eposzára.

 

Mikor 2018-ben elindult a Paramount westernszériája, még Kevin Costner sem gondolta volna, hogy a Yellowstone hozza el számára a másodvirágzást. Costner a 90-es években számított igazi húzónévnek, népszerűsége jócskán megkopott a 2000-es évekre, a 2010-es években pedig rálépett arra az útra, hogy kisebb mentorszerepeket játsszon el nagyköltségvetésű blockbusterekben (Az acélember, Jack Ryan: Árnyékügynök, A számolás joga), miközben a saját nevével futó projektjei nem sok vizet zavartak.

Aztán elvállalta John Dutton szerepét, amivel újfent elképesztő népszerűségre tett szert, és ez hirtelen sokkal jobb alkupozícióba is helyezte a filmsztárt. Mikor Costner 1990-ben elkészítette a Farkasokkal táncolót, sokan bolondnak nézték, mondván, hogy ezzel a karrierjét kockáztatja. A western már akkor sem volt igazán népszerű műfaj a mozikban, Costner pedig zöldfülűnek számított a rendezők között, senki sem fűzött hozzá túl nagy reményeket.

Costnernek mégis egészen jól elkapott valamit az amerikai néplélekből, mert epikus western költeménye nem csak a pénztáraknál teljesített kiemelkedően jól, hanem a legjobb rendezőnek és a legjobb filmnek járó Oscar-szobrokat is elhozta.

Costner utána is rendezett fajtiszta westernt (Wyatt Earp, Fegyvertársak) de ezek meg sem közelítették első rendezésének sikerét. A westernnel nem könnyű labdába rúgni. Most mégis úgy tűnik, hogy a színész-rendező megint valami hasonló nagy dobásra készül.

Azt már tudjuk, hogy a western nem halott, főleg ha a TV képernyőre költözik, a műfajnak van jövője. A mozikban azonban nagyon ritka madár, ennek ellenére Costner ismét egy western eposszal indul neki meghódítani a nézőket. Az eposzi méreteket jól szemlélteti, hogy nem is egy, hanem rögtön két mozifilmet forgat Horizon: An American Saga címmel.

A színész év elején váratlanul távozott a Yellowstone sorozatból, az ötödik évad közepén, ami elég nehéz helyzetbe hozta a gyártó Paramount-ot, az évad fennmaradó részeit ennek tükrében kell átírnia a sorozat showrunnerének, Taylor Sheridannak.

A dolog hátterében elsősorban egyeztetési problémák álltak, a színész nem akart annyit forgatni, mivel minden erejével új mozifilmjén dolgozott, de a dolgot tovább bonyolítja az is, hogy Costner 18 év után válik feleségétől, illetve a bérezéssel sem volt megelégedve, egyszer úgy nyilatkozott, elképzelhető, hogy perelni fogja a Paramount-ot.

Most mindenesetre már mi is megnézhetjük, hogy miért lépett le Costner, mert kijött a Horizon dupla-western első előzetese. A kérdés már csak az, hogy a TV-nézők a mozikba is elkísérik-e majd a 70-hez közelítő sztárt, vagy inkább otthonmaradnak megnézni a Yellowstone folytatásait és spin-off előzmény sorozatait:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás