promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szépkorú 96 éves néni lett a Pókember-filmek kedvesarcú May nénije, így néz ki az egészségtől kicsattanó Rosemary Harris
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 96 éves Rosemary Harris igen jól tartja magát, egyáltalán nem látszik rajta, hogy közel 100 éves.

Sokat lehetne vitatkozni arról, hogy melyik Pókember-filmek a legjobbak, de abban talán mind egyetértenek a Marvel-rajongók, hogy Rosemary Harris-nél jobb May nénit keresve se tudnánk találni. A már szépkorú, most 96 éves Emmy-, Golden Globe- és Tony-díjas brit színésznő a Sam Raimi rendezésében, és Tobey Maguire főszereplésével készült Pókember-filmekben játszotta a kedvesarcú May néni karakterét, és azért azt is tegyük hozzá, hogy a magyar szinkronban is sikerült megtalálni a hozzá legjobban passzoló hangot, hiszen Pásztor Erzsi tökéletesen hozta a figurát.

Valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy amikor bemutatták az első Pókember-filmet 2002-ben, Rosemary Harris már 74 éves volt. Őszintén, mi maximum 65-66-ra tippeltük volna, és biztos, hogy nem vagyunk ezzel egyedül. És bár kétségtelen, hogy a Marvel-filmek miatt vált szélesebb körben ismertté, azért el kell mondani, hogy a színésznőhöz megannyi híres szerep kötődik - azt is mondhatnánk, nem hiába kapott olyan sok rangos díjat.

A fiatal Rosemary nővére javaslatára kezdett el foglalkozni a színészettel, színpadi karrierjét az 1940-es években kezdte el Anglia regionális színházaiban, majd 1952 novemberében Moss Hart The Climate of Eden című darabjában Mabelként debütált a Broadwayn. 1966-ban kapta meg a Tony-díjat Az oroszlán télen-ben nyújtott alakításáért. Az évek során összesen nyolc Tony-díjra jelölték, ami elképesztő eredmény - és ez csak a színpadi karrierje.

1976-ban Primetime Emmy-vel jutalmazták a Notorious Woman miatt, majd 1979-ben Golden Globe-ot kapott Berta Palitz Weiss szerepéért a Holocaustban. 1984-ben BAFTA-díjra is jelölték a The Ploughman's Lunch című film miatt, aztán 1995-ben az Oscar-jelölést is behúzta a Tom és Viv-ben nyújtott alakítása miatt. Ezután következett a Tobey Maguire-féle Pókember, amiben  May nénit játszotta. A 2020-as évektől a televízióban dolgozott, ahol vendégszereplő volt a Tudhattad volna és a Search Party című sorozatokban.


Rosemary Harris közel 100 éves, de egyáltalán nem látszik rajta. Még mindig kiváló egészségnek örvend, és nagyon jól tartja magát.

Az alábbi fotó 2023 áprilisában készült a szépkorú színésznőről, akkor volt 95 éves:

(Fotó: Profimedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás