promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Híres magyar férfi nevét említi Dua Lipa az új számában, kevesen tudják a hátterét
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A számnak története van, de sokan nem tudják, hogy miből jön ez a kifejezés, egy magyar férfi neve tűnik fel tehát a számban.

Dua Lipa a világ egyik legismertebb énekesnője, akinek egy-egy számáért megőrül a fél világ. A bájos énekesnő pedig mostában már filmekben is feltűnik, többek között 2023 egyik csúcsprodukciójában Ryan Gosling és Margot Robbie társaságában, a Barbie című filmben. Nem túlzás az, hogy Dua Lipa lábai előtt hever a világ, miközben még Angliában az egyik leghíresebb focicsapat, a Liverpool-drukkerei is kedves számukká avatták Dua Lipa egyik számát.

De mégis, milyen nagy magyar vonatkozása van Dua Lipa legújabb számának?

Már maga a cím is, a Houdini, ugyanis a híres Houdini művésznevű bűvész és illuzionista bizony Budapesten született még 1874-ben, Weisz Erik néven. Később vette csak fel a Harry Houdini nevet, amely után az egész világ ismeri őt. A karrierje még a tengerentúlon kezdődött az 1900.as évek elején, a neve pedig angol nyelvterületeken is mára fogalommá vált, amelyre nagyon sokszor hivatkoznak például a zene- vagy filmiparban is a vizuális effektek kapcsán.

Houdini volt amerikában a szabadulóművész, az első számú és a leghíresebb. Georg Bernard Show pedig Houdini nevét egykor a legemlegetettebb nevek közé sorolta, többek között Jézus és Sherlock Holmes társaságába. Később a Hollywoodi Hírességek Sétányán is csillagot kapott.

A hétköznapokban viszont azokra mondják, akik nagyon jól tudnak megszökni vagy meglógni egy-egy adott szituációból.

De vajon mit jelent a Houdini Dua Lipa olvasatában, az ő univerzumában?

A Cosmopolitan Dua Lipa úgy nyilatkozott a szám kapcsán, hogy ez a szinglisége egyik legfelszabadítóbb mutatványa. Egy dal arról az időszakról, amikor éppen véget érne egy buli, de te nem akarod még ezt, mivel valamire vársz, vagy éppen valakire. Tehát Houdini motívuma itt az eltűnésről szól a számban, az eltűnés és a maradás dinamikus dilemmáját járja körbe, így pedig közvetlenül a nagy őt is érintjük a dalban, hiszen Dua Lipa azt énekli, hogy marad a buliban, ha más is azt akarja. A labda tehát a potenciális parner oldalán pattog a kifejezésben.

Íme a dal:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás