promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar csoda: a pápa hívatta magához a Fejér megyei férfit, aki Olaszország ünnepelt sztárja volt, és feltűnt Al Pacino mellett A Keresztapa című filmben is
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ő a világ egyik leghíresebb magyarja, számos popkulturális dolgon rajta hagyta a keze nyomát.

Valószínűleg senkit nem ér meglepetésként, ha valamiféle magyar jelenlétet tapasztalunk, hiszen már Hollywood alapításában is számtalan magyar részt vett, és bizony már a kezdetek kezdetén is fontosak voltak a magyar elemek az álomgyár filmjeiben. Ám néha tényleg a semmiből értesülünk arról, hogy bizony híres magyar jelenlét olyan filmben is van, amire nem is gondoltunk volna a legelején.

Al Pacino egyik leghíresebb szerepe A Keresztapa-trilógiában volt, a sztár 1972-ben ezzel a szereppel, vagyis Michael Corleone megformálásával azonnal a legnagyobbak között találta magát, a filmek azóta is a filmtörténelem leghíresebb alkotásai között szerepelnek. Valószínűleg nem tűnt fel, de a második részben Michael egyik testőrét egy nagyon híres magyar művész, Amerigo Tot, azaz Tóth Imre játszotta.

Tóth Imre magyar szobrászművész volt, aki 1909-ben született Fehérvárcsurgón, majd később bejárta a világot, többek között Németországban is tanult, itt csatlakozott a Bauhaus-mozgalomhoz is, majd Róma lett az örök szerelme, itt is halt meg 1984-ben, de mindvégig kapcsolatban maradt szülőhelyével. Máig az egyik leghíresebb alkotása, amelyet rengetegen látnak naponta, Rómában található, hiszen a Termini pályaudvar frízét ő készítette.

Később maga VI. Pál pápa is hívatta magához, és azt a megtisztelő feladatot kapta, hogy a Vatikáni Magyar Kápolnába készítsen domborművet. Római műteremlakása később igazi zarándokhely lett, kalandvágyó természete pedig arra vezette őt, hogy nagyon sok mindenben kipróbálja magát, 

így merítkezett meg a színészkedésben is, illetve az autóversenyzésben is.

(Forrás: HUStory, Wikipedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás