promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar nyelv kolosszális győzelmet aratott Amerikában, imádni fogod ezt a felvételt
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Imádni fogod ezt a videót, bizony a magyar nyelv egyedül tréfálja meg a brit lányt.

Igazából nagyon sokan beszélnek arról Magyarországon is, hogy a magyar lehet a világ legbonyolultabb és legnehezebb nyelve is, és sokan hivatkoznak külföldiekre, akik nyilatkozták ezt amikor Magyarországon jártak. Ám nagyon nehéz egzakt módon meghatározni, hogy mi a nehézség mértékegysége, hiszen nincs is ilyen, amikor erről ebszélünk általában azt fejtegetjük, hogy nehéz a nyelvünket megtanulni, és ez az elsődleges szempont.

Pedig már itt rengeteg buktató van, hiszen nyelvtanulásnál is az számít, hogy a különböző kultúrákból jött embereknek mi az anyanyelve, mi az a nyelvi szerkezet, nyelvi keretrendszer, amelyben gondolkodnak, amikor nyelvtanulásról van szó. Így már önmagában ezt a tényezőt figyelembe véve sem tudunk univerzális választ adni arra, hogy melyik nyelvet a legnehezebb tanulni a világon. Bár vannak erre modellek, korábbi cikkünkben be is mutattunk egyet.

Ám érdekes, amikor azt nézik meg a YouTube-on, hogy vajon melyik nyelvet a legnehezebb felismerni, akkor lehet, hogy a magyar már győzedelmeskedik?

Megesett.

A World Friends nevű oldal egy amerikai YouTube csatorna, ahol a világ nyelvei vannak a középpontban, és nagyon sokszor töltenek fel olyan videókat, amelyekben egy-egy nemzet képviselőének fel kell ismerni egy-egy számolás vagy néhány mondat után a nyelvet. Egy angol lánynak most többek között a svédet, a németet, a lengyelt és a franciát kellett felismerni, ám voltak azért nehezek is, így a szerb és a magyar is.

Hát egyetlen nyelvet nem tudott kitalálni az angol lány, és ez a magyar volt. A videón pedig azt is láthatjátok, hogy melyik nyelvet mondta helyette, nem kicsit meglepő, hogy erre asszociált, pedig még dupla segítséget is kapott.

Íme a "magyar győzelem", és éppen a magyar nyelvvel kezdődik a felvétel, illetve a végén is visszatérnek majd a magyarhoz, mivel első körben nem sikerül kitalálni. Nagyon kis érdekes videó ez, amely igazán jó hangulatú.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás