promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A külföldiek szerint ezek a legmagyarabb dalok: te mennyit ismersz közülük és tényleg pontos a lista?
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rengetegen nem értettek egyet a listával, sokan felháborodtak, tényleg ezeket hallgatjuk itthon?

A számítástechnika és egyéb modern technológiák fejlődésének hála napjainkra a világ a történelem során még sohasem tapasztalt, példátlanul nyitott hellyé vált. A különböző közösségi médiás felületek lehetővé teszik, hogy potenciálisan minden platformot felhasználóhoz eljuttassuk az üzenetünket, amit kommunikálni szeretnénk - nem csoda hát, hogy rengetegen használják reklámozásra ezeket a felületeket.

A TikTok a legnépszerűbb videómegosztós alkalmazás, és már nem csak a fiatal, de az idősebb generáció is szép számban képviselteti magát a felhasználói közt. Egy "svajciagnes" felhasználó nevű ifjú hölgy egy angolul narrált videót tett közzé, melyben 10 számot oszt meg, ami szerinte a legjobban reprezentálja a jelenlegi Magyarországot:

Ági egy bájos ifjú szőke hölgy, aki Svájcban él, magyar származásúként - beszél és ért magyarul, de viszonylag erős svájci német akcentussal beszéli a nyelvet. Különösen érdekes tehát megfigyelni, hogy egy nem a magyar kulturális közegben szocializálódott fiatal (akit így a földrajzi elhelyezkedés nem, csak a nyelvből fakadó kulturális dolgok kötnek Magyarországhoz) milyen kortárs zenéket tart jellemzőnek Magyarországra.

A lejátszott zenék közt nem túl meglepő módon felbukkan Azahriah (mindjárt a legelején), de olyan kortárs előadók is, mint például a ValMar vagy Beton.Hofi, de hallunk igazi lakossági mulatóst is, és olyan a magyar néplélekben már-már folklorizálódott klasszikusnak mondható örökzöldeket, mint a Magna Cum Laude Vidéki sanzonja.

A kommentelők között megoszlanak a vélemények, sokak egyetértenek vele abban, hogy ezek a dalok az alapműveltség részei, mások szerint azért illett volna több régebbi dalt is beválasztani.

Az ifjú hölgy a svájci-magyar kettőt identitásra alapozva komoly követőtábort épített fel: TikTokján több mint 115.000-en követik, posztjaira pedig több mint 2,5 millió lájk érkezett már, ami magyar, de svájci léptékkel nézve is szép teljesítmény.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás