promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Népszerű film forgott Magyarországon és te sem tudsz róla, még egy budapesti épület is NASA-központtá alakult miatta
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy évekkel ezelőtt filmben látható a budapesti Bálna, természetesen egészen máshogy, mint ahogy azt mi megszoktuk. 

Budapestet imádják a filmrendezők, épp ezért rengeteg hollywoodi produkció készült már el, amelyben a magyar főváros is látszik. Ezenkívül az énekesnők is különlegesnek tartják a városunkat, forgatta már itt a videóklipjét Selena Gomez és Katy Perry is.

A klipek itt láthatóak, nem lehet nem felismerni Budapestet.

Az évekkel ezelőtt mozikba kerülő Mentőexpedíció című filmben is ismerős lehet egy-két helyszín a magyaroknak, leginkább akkor csodálkozhattak, amikor NASA- központ lett a Duna-parti Bálnából. 

A Bálna valójában kulturális, vendéglátó és kereskedelmi központ Budapest IX. kerületében, félúton a Szabadság és a Petőfi híd között, közvetlenül a pesti Duna-parton. Semmi köze nincs az űrhöz vagy az űrkutatáshoz, még úgy gondolták a film készítői, hogy jól illene egyes jelenetekhez. Egészen pontosan akkor láthatjuk a magyar épületet, amikor a NASA igazgatója, Jeff Daniels sajtótájékoztatót tart Washingtonban. Majd, a NASA egyik másik főnöke mögött is feltűnik a háttér, Kristen Wiig áll a Bálna vázszerkezete előtt. Ráadásul azok a jelenetek is a Bálnában készültek, amelyeknél a Nasa villogó képernyős irányítóközpontja látszik, már az előzetesben is kiszúrhatták a rajongók láthatóak a háttérben az épület jellegzetes, háromszögletű elemeit.

Az alábbi videóban pedig jól látható a budapesti helyszín:

Ezenkívül a Művészetek Palotája is szerepel a filmben, persze teljesen más funkciót tölt be. A Duna-parti épület a filmben a Kínai Népköztársaság űrhivatalának székházát helyettesíti, ahol az ázsiai szuperhatalom vezetőit láthatjuk. De ez még nem minden: a kínai űrhivatali jelenetben ráadásul a csepeli HÉV jól ismert zöld-fehér kocsijai is elzakatolnak a háttérben - írja az Index.

A film előzetese pedig ebben a videóban nézhető meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás