promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Világszerte Magyarország térképét bámulják karácsonykor, elképesztő okból vizslatják hazánk körvonalait gyerekek és felnőttek közösen
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan családostul csodálják Magyarország térképét karácsonykor.

Hihetetlen, de valahogy a magyarok mindig a figyelem középpontjába tudnak kerülni. A Reszkessetek betörők-nek egyedül nálunk adták ezt a címet az egész világon, míg egy másik karácsonyi filmben felbukkan Magyarország térképe, rajta pedig hatalmas betűkkel megjelölve a fővárosunk, Budapest.

2011-ben mutatták be a Karácsony Artúr című animációs filmet, amiben igazi sztárgárda kölcsönzi a karakterek hangjait eredeti nyelven: James McAvoy (X-men) mellett Bill Nighy (Igazából szerelem), Jim Broadbent (Harry Potter), Hugh Laurie (Dr. House), és Imelda Staunton (A korona) szinkronizálta a figurákat.

A történet szerint a Télapó manapság tökéletes, katonás szervezéssel, a terepen dolgozó manókkal, egy óriási, szuperszonikus szánnal és egy tökéletesen működő parancsnoki bázissal tudja egyetlen éjszaka meglátogatni a világ összes gyermekét. Ám hiába segít a fejlett technológia, néha becsúszik egy kis hiba. Kétmilliárd gyerek rendben megkapja az ajándékot, egyetlen kislány viszont véletlenül kimarad. A Télapó elsőszülött fia, Steve ezt elfogadhatóan kis hibának találja, ám Steve öccse, Karácsony Artúr nem tud belenyugodni. Így a saját szakállára beindít egy akciót, amivel számtalan bajt, félreértést, és balesetet okoz.

 

Ebben a népszerű karácsonyi filmben tűnik fel Magyarország térképe is, de szemfülesnek kell lennie az embernek ahhoz, hogy időben kiszúrja. 1 óra 2 perc 30 másodpercnél Steve éppen azt magyarázza a manóknak, hogy milyen profin meg tudta szervezni a világ összes országába az ajándékok kiszállítását, majd a tabletjén elkezd mutogatni néhány országot, hogy bizonyítsa profizmusát.

Törökország, és az Egyesült Államok után felbukkan a képernyőn Magyarország tricolor térképe, kiemelve rajta, hogy pontosan hol helyezkedik el a főváros, Budapest.

(Fotó: Karácsony Artúr/screenshot)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás