promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ledöbbensz az igazság hallatán: a világ egyik kedvenc karácsonyi slágerét valójában egy kisgyerek énekli
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan azt gondolják, hogy az egyik legnépszerűbb karácsonyi dalt egy idős néni énekli, de ez nem is állhatna távolabb az igazságtól. 

Ha karácsonyi dalokról beszélünk, akkor helyet kap minden évben Mariah Carey ikonikus dala, de most az egész világ egy másikat kapott fel, méghozzá a „Rockin’ Around the Christmas Tree" című szerzeményt.  Sokan ugyanis most döbbennek rá egy nagyon fontos dologra a szerzeménnyel kapcsolatban, ami hat évtizeddel ezelőtt számított újnak. 

A TikTokon kezdett el terjedni egy videó, amelyben leleplezték, hogy a dalt valójában nem is egy idős hölgy énekli, hanem egy 13 éves kislány. A zene hallatán ugyanis mindenki arra gondol, hogy ez bizony egy 60 év körüli nő rögzítette, ami egy hatalmas nagy tévedés. Manapság biztosan nem lehetne így kivitelezni, hogy egy gyerek felnőtt hangon énekeljen, csak akkor, ha a hangját eltorzítják. 

Az igazság az, hogy a dalt Brenda Lee énekli, aki jelenleg 79 éves. Az 1950-es és az 1960-as években hatalmas népszerűségnek örvendett. Az 1960-as években minden más énekesnőnél többször szerepelt a slágerlisták élén. A Grammy Életmű-díj is elnyerte, amelyet olyan előadóknak adnak át, akik életük során művészileg kiemelkedő kreativitással járultak hozzá a zeneiparhoz.

Azokban az időben Elvis Presley volt az, aki meg tudta haladni azt a népszerűséget, ami körülvette őt. A legnagyobb slágere a „Rockin’ Around the Christmas Tree” még ma is népszerű, tavaly ez a szám volt a második legtöbbet streamelt karácsonyi dal 240 millió streameléssel. Lee korábban nem készített hivatalos videoklipet a dalhoz, ám egy hónapja ezt bepótolta. A videóklipben egy meghitt, családi sütés-főzés és étkezés jelenik meg, persze az énekesnő jelenlétében. 

Azok számára, akik ismernek, és támogattak engem és a zenémet az évek során, nagyon büszke vagyok arra, hogy kiadhattam a Rockin első videoklipjét. Ez a dal annyira különleges volt számomra, de soha nem gondoltam volna, hogy ez lesz az én jellegzetes dalom, de szeretem, mert nagyon sok örömet okoz

- nyilatkozta az énekesnő, írja a discovermusic.hu.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás