promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutálisan drága lesz idén a magyarok kedvenc karácsonyi étele, a gatyánkat is ráfizethetjük ha ragaszkodunk hozzá
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon ki kell nyitnunk a pénztárcánkat ha egy étteremből rendeljük idén a karácsonyi menüt.

Ha nem akarunk főzni, bizony eléggé ki kell nyitnunk a pénztárcánkat idén karácsonykor. A karácsonyi menü elkészítése bizony elég időigényes lehet, így sokan döntenek úgy, hogy az órákon át tartó főzőcskézés helyett inkább egy étteremből rendelik meg az ünnepi fogásokat, ez azonban idén még az eddigiekhez képest is brutálisan drága lesz.

A legkedveltebb karácsonyi fogások idén jóval drágábban lesznek a tavalyi árakhoz képest. Ez elsősorban a halászlét érinti, ami ugye szinte minden magyar családnál az ünnepi asztalra kerül karácsonykor.

A Pénzcentrum beszámolója szerint egy középkategóriás étteremben egy adag, azaz 4 dl halászlé15 dkg filézett pontyszelettel, 4800 forintba kerül átlagosan. Ezzel pedig csak az a probléma, hogy ebben az esetben mindösszesen egy nagyobb adag ételről van szó, tehát ebből jó párat kellene rendelnünk, hogy mindenki jól lakhasson.

A portál több vidéki város éttermeinek ünnepi árait is összehasonlította, ebből pedig kiderült, hogy a halászlé adagonkénti ára nagyjából 3500 és 5500 forint között mozog attól függően, hogy éppen milyen halból kérjük a fogást, illetve hogy kérünk-e hozzá kiegészítőket.

A halászlével szemben a magyarok másik karácsonyi étele, a töltött káposzta ára nagyjából 2800 és 5500 forint között mozog országszerte. Akadnak éttermek, ahol meglehetősen olcsón juthatunk hozzá az ünnepi finomsághoz, más helyeken azonban jobban ki kell nyitnunk a pénztárcánkat.

Ehhez képest egy karácsonyi ünnepi tál két főre az egyik balatonvilágosi étteremben 13 500 forintba, 4 főre pedig 24 900 forintba kerül, egy családi vacsoránál azonban általában több mint négy fővel kell számolni, így akár az 50 ezer forintot is elérheti az ünnepi menü ára, ha csak a bőségtálat rendeljük meg.

Ha pedig végül csak a desszerteket nézzük, Székesfehérváron a 67Sigma étteremben a mákos / diós bejgli 1 rúdja például nem kevesebb mint 3.800 forintba kerül, ugyanannyiba mint a klasszikus somlói galuskából 2 adag.

Ezekből az árakból is látszik, hogy bizony eléggé ki kell nyitni a pénztárcánkat he egy étteremből szeretnénk megrendelni idén az ünnepi menüt. Ha mindent beleszámolunk, előétellel, desszerttel együtt akkor 100 000 forint alatt biztosan nem ússzuk meg a karácsonyi vacsorát egy 6-8 fős család esetében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás