promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi történt a Télapu magyar származású sztárjával? Kitálalt a folytatásból kihagyott színész, akit rendkívül megrázott a dolog
Borítókép:  Profilmedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A mai napon a 2. évaddal véget ért a Télapu sorozatváltozata, ennek kapcsán emlékezünk meg a franchise egyik ikonikus szereplőjéről, aki egyebek között magyar származású.​

A Télapu kellemes emlékként él minden 90-es évekbeli gyerek lelkében. Nekem is nagy kedvencem volt, és felnőttként is jó újranézni a gyerekkel, mert még mindig elvarázsol. Mikor tavaly jött a hír, hogy készül a sorozat, egy kicsit még meg is örültem, dacára annak, hogy szerintem már a sima folytatások sem méltók az említésre, ezek a filmek már legfeljebb a gyerekeket kötik le.

A sorozat gyönyörű díszletekkel támad, de nemigazán sikerült feléleszteni bennem a varázst, bár vitathatatlanul voltak jó húzásai, a Bejgliverzum ami a Mikulások crossovereként funkcionál tök jól fricskázza a szuperhősös multiverzumos történeteket. Pont ez a rész juttatta eszembe, hogy utánanézzek két gyerekszínésznek, akik már gyerekként is megfogták a fantáziámat.

Az egyikük Judy, a manó kislány, akit segített a Mikulás szerepbe épp beletanuló Tim Allennek kicsit felnőni az új szerepéhez.

Judy-t az akkor még csak 8-9 éves Paige Tamada alakította, aki a 90-es években még feltűnt pár apróbb szerepben, de utána teljesen felhagyott a színészkedéssel, és nem is lehet róla tudni túl sokat. A második évadban viszont kameózott egyet, igaz nem régi szerepében, hiszen időközben felnőtt. Nincs jelentős szerepe, de azért jó látni, hogy épp olyan igéző tekintetű felnőtt nő vált belőle, mint amilyen már kisgyerek korában is volt.

Forrás: Disney Plus

A film másik ikonikus gyerekszínésze, David Krumholtz azonban a pályán maradt, és menő karakterszínésszé cseperedett, aki egy csomó híresebb sorozatban és filmben feltűnik. Idén is láthattuk az Oppenheimerben, de a legtöbben valószínűleg a kábelcsatornás Gyilkos számokban ismerték fel a főszereplőt alakító színészt Charlie Eppes karakterében.

Róla kevesen tudják, de magyar származású. Édesanyja '56-ban emigrált, ő már New Yorkban született 1978-ban, de a magyar gyökereit nem feledte el, gyerekkorában még beszélte is az anyanyelvét.

Az Index számolt be róla a Time-nak adott interjúja alapján, hogy Krumholtz visszatérése a Télapu franchise-hoz nem volt éppen zökkenőmentes, mivel korábban visszautasította a 3. részben való szereplést, mikor úgy érezte, egyszerűen méltatlan az az összeg, amit felajánlottak neki. Sajgott is a szíve, amiért kimaradt, ez nagyon megrázta, hiszen a Télapu nagyon fontos mérföldkő volt a karrierjében.

Ugyan az új sorozatban is csak egy részben tűnik fel, pont a már említett Bejgliverzumban, de a régi rajongóknak ez is sokat jelentett, és mint mondta, rájött, hogy valójában neki is. Most már ő is szülőként vett részt a forgatáson, a rajongók pedig rendkívül jól fogadták a visszatérést. Legalább ezért biztosan érdemes volt még egy kört futni a Télapuval, ami most hivatalosan lezárult a második évaddal. Ha kíváncsi vagy, hogyan öregedett a többi szereplő a Télapuból, és milyen filmekben tűntek fel, nézd meg ezt a videót:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás