promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar férfiért rajong a brit királyi család, ő a néhai II. Erzsébet kedvence
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Esetében a példakép jelző egyáltalán nem túlzás.

A példakép bizony erősen fogyatkozóban lévő embertípus jelen világunkban - legalábbis azok, akikről a nagyközönség is tud. Mi ebben a cikkünkben egy fantasztikus embert szeretnénk bemutatni önöknek: ennek az embernek a neve Rostás Árpád.

Egyáltalán nem túlzás a kijelentés, hogy Rostás Árpád a saját szakmájában világsztárnak számít, pedig az indulása az életben nagyon nem volt egyszerű. 1962-ben született Kaposváron, és édesanyja saját nehéz anyagi körülményei miatt a kórházban hagyta, árvaházban nevelkedett.

Gyermekkorában egy templomi élmény megbabonázta: nem tudta levenni a szemét Jézus Krisztusról a kereszten, miközben arra gondolt, hogy ilyen feszületet ő is tudna faragni. Elmondása szerint kis növésű gyermek volt, emiatt és roma származása miatt gyakran bántották, ezért is iratkozott be ökölvívó-edzésekre, ahol válogatottságig is vitte, de az asztalos szakmát is kitanulta.

Viszonylagos hírnévre tett szert 2012-ben amikor Prima Primissima-díjra jelölték. A jelentős pénzjutalommal járó díjat Árpád visszautasította, nem volt hajlandó azt elfogadni semmirekellő politikusoktól - szerinte egy asztalos egyébként sem való tudósok és művészek közé.

Rostás Árpád a mesterséget igen komoly fokon űzi: dolgozott többek között a Versailles-i kastélyban 8 évig, valamint a Louvre-ban us, de a Magyar Tudományos Akadémia, a Parlament, és a Dohány utcai Zsinagóga épületén is, és készített bölcsőt Vilmos herceg fiának is.

Jelenleg Ferenc pápának készít egy trónszéket: Árpád alkotásai ott lesznek Michelangelo és Raffaello alkotásainak szomszédságában. A szék támlájára a magyar himnuszt is felfaragta, hátulján 3 nyelven (cigányul, latinul és angolul) a felirat: Tartsd meg Isten szentatyánkat. 

Rostás Árpád igazi példakép, többek kapott már Gránit Oroszlán példakép díjat is, azt nem politikusoktól. Karácsony tájékán, az ünnepi időszakban különösen fontosak az inspiráló történetek, és ő minden kritériumnak eleget tesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás