promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Família KFT teljes forgatókönyvét átírták egy véletlen találkozás miatt, soha nem hallott titkok derültek az ikonikus sorozatról
Borítókép:  Zacc - cafeblog
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Spáh Dávid és Spáh Károly mesélték el, hogyan kerültek be egy szerencsének köszönhetően a sorozatba.

Ki ne emlékezne a 90-es évek ikonikus sorozatára a Família KFT-re, amely nem kevesebb mint 385 epizódot élt meg. A legtöbben kétségtelenül a szívünkbe zártuk a Szép család nagypapáját, az ikreket és az azóta már szállóigévé vált Esztergályos Cecília "Eddig-eddig-eddig vagyok" mondatát.

Bár a sorozat már közel huszonnégy éve megszűnt, a fiatalabb generációk is rajonganak érte, és előszeretettel nézik meg az ismétléseket a televízióban. A stábtagok és a szereplők a mai napig tartják egymással a kapcsolatot, és évente legalább három-négy alkalommal találkoznak egymással, amely során nosztaligiáznak kicsit és természetesen megosztják egymással életük főbb történéseit. Így történt ez nemrégiben is, amelyről mi is beszámoltunk alábbi cikkünkben.

Most azonban nem egy friss dolog jött szembe velünk a sorozat kapcsán, hanem egy igen régi archív felvétel, melyet most Friderikusz Sándor tett közzé a Youtube-csatornáján. Ezen a sorozat ikerpárja, Spáh Dávid és Spáh Károly látható, ahogy a népszerű műsorvezető showjában vendégeskedtek, nem is egyszer. Az ikrek ugyanis 12 és 17 éves korukban is beszélgettek Friderikusz Sándorral életük akkori alakulásáról. 

Az 1992-ben, a sorozat indulása után nem sokkal felvett interjúban pedig egy igen érdekes kulisszatitokról rántotta le a leplet Dávid és Karcsi. Kiderült ugyanis, hogy ők eredetileg egyáltalán nem jelentkeztek a Família KFT-be, sőt éppen egy másik castingon vettek részt, amikor odakeveredtek a sorozat főrendezője Szurdi Miklós elé.

Ekkor Karcsi ment be először a castingra, majd miután annak vége lett, megjegyezte a rendezőnek, hogy elképzelhető, hogy egy hozzá kísértetiesen hasonlító másik kisfiú is be fog majd lépni később azon az ajtón. Szurdi Miklós ezt követően rögtön mondta neki, hogy hívja be a testvérét, Dávidot is. Az ikerpár pedig végül annyira elkápráztatta a rendezőt, hogy a teljes sorozatot átírta miattuk és az eredetileg egy gyerekre írt szerepet azonnal megkettőzte.

Így történt tehát, hogy az ikonikus sorozatban a Szép családot egy ikerpár is színesítette, amit ma már valljuk be, nem igazán tudunk máshogy elképzelni. A 25 perces felvétel második részében Dávid és Karcsi 17 évesen látható, amikor is szintén nagyon érdekes beszélgetést folytattak a legendás műsorvezetővel és a végén még az Én és a kisöcsém betétdalát is előadták a nagyérdeműnek. 

A felvételt, amit alább tekinthetsz meg, tehát vétek lenne kihagyni!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás