promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarországról beszéltek az orosz állami tévében, kiszivárogtak a felvételek
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kuruc-labanc két jó barát, avagy mit is gondolnak az oroszok?​

Olyan műsort adtak le az orosz állami televízióban, hogy hirtelen nem is tudjuk hová tenni. Az adás meghívott vendégei érdekes témát vetettek fel, amihez nekünk is közünk van: azt tervezgették, hogy vissza kellene állítani az Osztrák-Magyar Monarchiát.

A dolog azonban sejthetjük, hogy azért nem lenne annyira nagyon egyszerű, még a meghívott vendégek szerint sem. Először is, Oroszországnak meg kellene nyernie a háborút - a legutóbbi nyugati jelentések alapján, amelyek elismerték az ukrán ellentámadás kudarcát (Washington Post), erre egyébként megvan az esélye. 

Miután ez megtörtént, a műsor vendégei szerint (akik közül egyelőre még csak Vlagyimir Szolovjovot, a műsorvezetőt sikerült azonosítani) létre kellene hozni egy nagy, semleges területet Európa közepén - gyakorlatilag az egykori Monarchia államaiból. 

Ausztriát szép országként írják le, emlegetik még Szlovákiát, akiknek nem igazán tetszik, hogy háború van a szomszédjukban, és igyekeznek is kimaradni belőle, és ide sorolják Magyarországot és a volt Jugoszláviát is.

A résztvevők mindannyian helyeseltek a gondolatmenet hallatán, a létrejövő új birodalomnak szerintük egészen a Fekete-tengertől a Balkánig kellene tartania, és semlegesnek lennie - abban szinten egyetértettek, hogy Oroszország ezt az országot nem támadná meg, sőt, adott esetben ha fenyegetés érné, még meg is védené.

A felvetést nem igazán tudjuk hova tenni: az európai politikai viszonyokat ismerve ennek a tervnek gyakorlatilag nincs realitása, hogy finoman fogalmazzunk. Érdekes egyébként de itthon is van egy meglehetősen szűk politikai réteg (örökké ellenzékben, több mint 100 éve), akik hasonló terveket szövögetnek: a legitimisták az első világháború után még meghatározó erőnek számítottak, mára azonban nagyon kevesen gondolkodnak így, véleményük szerint Magyarországnak királyságnak kellene lennie. 

forrás: index

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás