promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Netflix halott fiúkat küld harcba, a rajongók nem értik a dolgot
Borítókép:  Netflix
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sorozat készül a Halott Fiúk Nyomozóirodából, ami a Sandman univerzumban fog játszódni.

Neil Gaiman még a 90-es évek elején alkotta meg a detektív kamasz párost, akik a Sandman 25. számában debütáltak. A fiatal fiúk  azután találkozik csak, hogy földi értelemben véve meghaltak, ekkor azonban úgy döntenek, hogy nem távoznak a túlvilágra, hanem szellemként maradnak, és a halandók legrejtélyesebb, paranormális ügyeit göngyölítik fel, miközben mindenféle misztikus, természetfeletti erő üldözi őket.

Gaiman nem feledkezett meg a fiúkról, mint ahogy más DC írók sem, így időről időre felbukkantak a DC Comics kiadványainak lapjain, idővel saját minisorozatot is kaptak 2001-ben, és rendes sorozatot 2014-ben, ami 12 részt élt meg. Amikor berobbantak az HBO szuperhősös prémiumsorozatai, a Doom Patrol és a Titans, az előbbiben is felbukkantak a harmadik évadban.

A Warner és az HBO ekkor döntött úgy, hogy saját sorozatot is kaphatnának, ezért újabb képregény sorozata indult el a két szellemdetektívnek, aminek az utolsó része idén jelent meg, és a napokban adták ki a gyűjteményes kötetet. Valószínűleg nem véletlenül időzítette úgy a Netflix, hogy most jöjjön az előzetes, amit itt tudtok megnézni:

A produkció ugyanis időközben a Netflixhez vándorolt, mivel a DC filmek és sorozatok háza táján más szelek fújnak, mióta James Gunn átvette az irányítást, és a Halott Fiúk Nyomozóiroda sehogyan sem illeszkedett a tervekbe. A sorozat jól járt ezzel, mert így már jogilag is összeköthetőek az eredeti képregényeket jegyző Neil Gaiman ambíciózus Netflix sorozatával, a Sandmannel.

Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy más színészek bújnak a fiúk bőrébe, a Doom Patrolban Sebastian Croft és Ty Tennant alakította Rowlandet és Paine-t, az új sorozatban már George Rexstrew és Jayden Revrire vár a feladat, hogy életre keltsék a holt fiúkat.

Aki egyébként nem érti ezt az egészet, az nincs egyedül, mert egyáltalán nem világos, hogy akkor most halottak vagy élnek, és ha szellemek, akkor hogyan lehetséges ez, most van fizikai testük vagy sem, és miért oldanak meg különös rejtélyeket, ha közben boszorkányok, a pokol erői, meg a halál is üldözi őket?

Ráadásul a legutóbb megjelent képregényben az is kiderült, hogy itt talán nem is férfiúi barátságról van szó, hanem romantikus vonzódásról - az írók úgy tűnik előre megágyaztak a készülő szériának, hiszen a Netflix óriási előszeretettel szerepeltet meleg karaktereket a sorozataiban.

Ez is elég érthetetlen, most akkor ha valakik olyan jó barátok, hogy még a halálban is szövetséget kötnek, rögtön következik belőle, hogy homoszexuálisok? Nem tudjuk még, reméljük a Netflix sorozata mindenre választ ad majd.

Premierdátum még nincs, de jövőre számíthatunk rá.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás