promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarul is csak három betű, ezt ismételgeti a népszerű színész és milliókat keresett már vele
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Owen Wilson majdnem 50 millió forintot keresett volna ezzel az egyetlenegy szóval, ha ez alapján fizetnék.

Egészen bámulatos, hogy az elszánt filmrajongók mire nem lesznek figyelmesek egy-egy film vagy alkotó kapcsán. Van aki a filmes bakikat gyűjtögeti, van aki vásznon megölt embereket számolja, van aki Brad Pitt étkezéseinek vagy Tom Cruise futásainak számát, és van aki szavakat számol.

Az olyan ikonikus egysorosok, mint az "I'll be back" (Még visszajövök!), az "It's a trap" (Ez csapda!), vagy az "I Have a Very Bad Feeling About This" (Rossz előérzetem van!) minden közepesen gyakorlott filmrajongó számára ismerősen csenghetnek, de arra még senki sem gondolt, hogy létezik egy három betűs szó, amit egy bizonyos színész ismételget rendszeresen minden filmjében.

Owen Wilsonról van szó, akit legutóbb a Disney halloweenes családi filmjében, az Elvarázsolt kastélyban, és a jelenleg is futó Loki sorozatban láthattunk. Még 2019-ben történt az eset, hogy valaki kiszúrta, mikor a szőke színész a színészi eszköztárból válogat, milyen gyakran nyúl a csodálkozást, csodálatot kifejező "wow" szóhoz (ami bár nem hisszük, hogy magyarázatra szorul, magyarul mégis úgy lehetne leginkább lefordítani, hogy hűha, vagy azta). Itt kronologikus sorrendben végig tudjátok nézni, milyen jelenetekben kerül elő az aprócska szó:

Most a fenti TikTok videó miatt került elő újra ez az érdekesség (így egymásra vágva egyébként sokkal viccesebb is a dolog)), amire bizonyára ráférne egy frissítés, mivel Owen Wilson 2019-ig bezáróan 47 filmben játszott, azóta legalább 8 további filmes produkcióban jutott kisebb-nagyobb szerephez az imdb adatbázisa szerint, és mérget vennénk rá, hogy a Lokiban és az Elvarázsolt kastélyban is többször nyűgözi le valami véletlen az örök ifjú színészt. Sőt, a Vegyél el! című romkomnak már az előzetesében is ki lehet szúrni, hogy Wilson wow-ozik!

Az Unilad cikkéből azt is megtudhatjuk, hogy Wilson átlagosan 3500 szót mond ki egy szerep eljátszásakor, miközben karrierje során 217,8 millió dollárt (79,11 milliárd forintot)  keresett 2019-ig. Ezekből az átlagokból némileg egyszerű matematikával kiszámolható, hogy ha Owen Wilson addig az időpontig 102 alkalommal csodálkozott el valamin, az wow-onként 1324 dollárt jelent, ami összesen 135 ezer dollár (49 millió forint). Ha tényleg a WoW-ozásra fizetnék a színészt, akkor ez igencsak szép szám lenne, de rögtön újabb roppant érdekfeszítő kérdéseket vetne fel.

Hogyan lehetséges például az, hogy még senki sem találta meg a színészt a World of Warcraft (röviden ugye csak WOW) reklámozására?

Owen Wilson csodálkozása az évek során többször is megihlette az internet népét, az alábbi videóban például végig nézhetjük, mi lett volna, ha ő játssza Peter Parkert a Pókemberben, utána pedig Owen Wilson reakcióját is meghallgathatjuk a nagy WOW őrületre:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás