promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes felvétel, ilyen a Barátok közt lengyel változata, elképesztő videó terjed
Borítókép:  RTL Klub
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kevesen tudják, de bizony Lengyelország is átvette a formátumot, a logó például full ugyanaz.

A Barátok közt az egyik legikonikusabb magyar sorozat, amely az RTL Klub-on futott, és bizony generáció nőttek fel a képsorokon, mindenki ismerhette a leghíresebb színészeket, többek között a most műsorvezetőként a képernyőn nagyon is sokat megforduló, jelenleg a TV2-n futó Dancing with The Stars című műsorban is műsorvezetői szerepet vállaló Lékai-Kiss Ramónát is itt ismerhette meg Magyarország. A Barátok közt szériához sokan még hozzáigazították a hétköznapi teendőket is, hogy láthassák este a tévében a sorozat újabb és újabb epzódjait.

A széria amúgy 1998 októberében indult és 2021 júliusában ért véget Magyarországon, bár a részeket ismétlik, így el lehet érni még a tévében is az epizódokat.

Végül 2020-ban jelentették be, hogy a sorozat véget fog érni, természetessen számtalan emlék összefutott sok ember számára, így pedig a csatorna gondoskodott a méltó búcsúról is több ezer rész után tehát, amúgy összesen 10 ezer 456 rész készült el kedvenc szereplőink játékával, az évek alatt pedig több száz színész tett látogatást a gigászian hosszú tévésorozatban, akiknek a többségére ma is emlékezhetünk.

Lengyelországban 2003 óta fut a széria Na Wspólnej néven, a közösségi oldalukon pedig még ma is óriási az aktivitás, korábban amúgy a 24.hu összeszedett minden érdekességet a két sorozat hasonlóságaival és különbségeivel is. Többek között arról is lehet olvasni a cikkben, hogy a lengyeleknél jóval kevesebb epizódot számlál a sorozat, mivel ott nem két húszperces részt adnak le naponta, hanem egy 40 perceset, és ezt szakítják meg reklámokkal. Az épületek is egészen máshogy néznek ki, a lengyel verzióban Varsó egy modern emeletes házát láthatják a tévénézők, és a forgatókönyv szerint itt is játszódik a sorozat.

Érdekesség, hogy a Berényieket Lengyelországban Brzozowskiéknak hívják, de az alapsztori ugyanaz, Vili bácsi és Magdi anyus alteregói is megvannak. A főcim pedig ugyan hasonló, de mégis nagyon különböző, a logó viszont a végén ugyanaz.

Íme a videó:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás