promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szandi és kislánya közös éneklésétől te is elolvadsz - zenei szakértőnk segít elemezni az előadást
Borítókép:  Youtube/Szandi
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kommentelők agyondícsérik az előadást, de vajon igazuk van? 

A '90-es évek egyik legsikeresebb énekesnője volt Pintácsi Alexandra, vagy ahogy mindenki ismeri, Szandi. Nővére, Viktória volt az, aki először felismerte Szandi tehetségét, ő vitte el Fenyő Miklóshoz, aki szintén felismerte benne az ritka hangi adottságokat. Az énekesnő rengeteg köszönhet a Hungária zenekar frontemberének, aki segített neki karrierje beindításában.

Szandi a '90-es években olyan technikával énekelt, ami a korban egyáltalán nem volt megszokott hazánkban. A táncadalénekesi, klasszikus éneketechnika helyett ő az amerikai country stílusú éneklésre alapozott, megbolondítva a jódli-technikával. A jódlizás magas színvonalú művelése rendkívál sok gyakorlást igényel, a fej és torokhangok gyors váltását jelenti.

Eredetét tekintve európai műfaj, leginkább az Alpok hegységeiben alakult ki népzeneként, de Amerikát is meghódította, az ottani cowboy-kultúrának is a részévé vált.

Szandi a mai napig sikeres énekesnő, számtalan koncertet ad élőzenekarával, ahol a régi slágerei mellett feldolgozásokat is játszik. Egy friss Instagram videó tanúsága szerint most egyik sztárvendége nem más volt, mint a saját lánya, Blanka.

Úgy tűnik, Blanka esetében az alma nem esettt messze a fájától: a két művésznő egy amerikai, country-ballada stílusban íródott dalt adott elő. A dal eredeti szerzője nem más, mint a rendkívűl sikeres amerikai country legenda, Billy Ray Cyrus - a név ismerősen csenghet még nem country rajongóknak is, az ő lánya ugyanis a szintén világhírű Miley Cyrus.

 

A dal eredetileg is duett, Szandi és lánya az eredeti hangnemet is megtartotta (H-dúr). A dal erőssége mindenképpen az előadásból fakad - számtalan hasonló receptre írt nóta van, a különbség az előadásokból fakadhat köztük. 

Szandi kislánya hibátlanul énekel, az akcentusán azonban még érződik egy erős magyaros kiejtés, ami ebben a műfajban nem annyira előnyös, de ezen még lehet dolgozni, még nagyon fiatal Blanka.

Szandit szemlátomást rendkívűl meghatotta az előadás, rendkívűl el van érzékenyülve a színpadon. A zenészek hozzák az elvárható profi szintet, nekik ez a dal ujjgyakorlat, itt az énekeseken van a hasngsúly, és sikerül belevinniük azt a plusz érzelmi töltetet, amitől erős lesz a performansz.

Hogy az eredeti, vagy Szandiék verziója-e a jobb, azt mindenkinek saját megítélésre bízzuk. Az biztos, hogy Szandi és csapata profi zenészek, akik színvonalas produkcióval örvendeztették meg a koncertre kilátogató közönséget.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás