promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A Netflix rengeteg eszközön nem fog többet elindulni, lehet a tied is köztük van

A Netflix rengeteg eszközön nem fog többet elindulni, lehet a tied is köztük van

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

A Netflix megszünteti bizonyos eszközök támogatását, lehet ideje TV-t cserélni.

 

A szórakoztatóipari technológia elképesztő iramban fejlődik, és az egyik pillanatban még csúcstechnológiának számító készülékek néhány év alatt teljesen elavulttá válnak, rengeteget esik az értékük is, mert már itt is van a következő innováció.

Ma már az is előfordulhat, hogy egy tíz éve még méregdrága, 4K-s felbontású televíziót egyszerűen le kell cserélni, ha továbbra is nagy felbontásban akarjuk élvezni a különféle szolgáltatók termékeit.

Sok készüléktulajdonossal ez történik most is, a Netflix ugyanis több gyártó televíziós készülékén és blu-ray lejátszón is használhatatlanná tette az applikációját. Tipikusan 21. századi húzás, már a televíziónk is olyan, mint a mobiltelefonjaink, egy ideig frissítgetjük őket, aztán le kell őket cserélni, hogy a legújabb, még gyorsabb, még jobb, még tökéletesebb verziót is használni tudjuk.

Egyelőre nincs pontos lista azokról a gyártókról, akiknek a televíziós készülékein mostantól nem elérhető a Netflix applikációja, de a különféle netes fórumokról összeszedett felhasználói bejegyzések alapján ilyen készülékek közé tartoznak a 

Sony, Samsung, Panasonic, Toshiba, és Hitachi tíz évvel ezelőtti televíziói.

- olvasható a PC World oldalán.

A bejelentés érzékenyen érinti azokat a Netflix előfizetőket, akik továbbra is szeretnék a televízió képernyőjén, és nem laptopon, mobiltelefonon élvezni a streaming óriás kínálatát, de a televíziójuk nem elég új. Ha eddig azon gondolkodtak, hogy talán ideje lenne haladni a korral, és ilyen hosszú idő után leváltani a készüléket, akkor ez az ideális időpont.

Az említett gyártók mellett a PalyStation Vita és a PlayStation TV sem támogatott, ezek is jó 10 éves múlttal rendelkeznek már, valójában elég valószínűtlen, hogy bárki használná még őket, tehát a Netflix lépése ebben az esetben nagyon is ésszerű döntés volt.