promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes bejelentést tett az RTL, kiderült mikor érkezik és milyen hosszú lesz a Valami Amerika 4.
Borítókép:  Youtube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Valami Amerika egyszer már megmentette a magyar vígjátékok becsületét, most a magyar vígjáték-sorozatokkal is sikerül neki? Az RTL+-on hamarosan debütál a 10 részes folytatás.

Még márciusban robbant a hír, hogy folytatást kap az egyik legnépszerűbb magyar filmszéria, a Valami Amerika. Az első rész még ma is a rendszerváltás után bemutatott magyar filmek dobogójának legalsó fokán áll több mint fél milliós nézőszámával, csak a Szabadság, szerelem, és A miniszter félrelép előzi meg. Herendi Gábor filmjének a folytatásai is a legnézettebb magyar filmek között foglalnak helyet, a hat évvel későbbi második részre 448 ezren voltak kíváncsiak, újabb tíz évvel később pedig  372 ezren váltottak jegyet a harmadik részre. Bár az utolsó mozifilm nem aratott akkora kritikai sikert, és sokan csalódva távoztak a vetítésről, még így is a 2018-as év legtöbb bevételét hozó magyar filmje lett. Ezek után nem csoda, hogy az alkotók keresték egy újabb folytatás lehetőségét.

Herendi Gábor azóta csak egy filmet rendezett, a Szabó Győző drogproblémáiról szóló 2021-es Toxikómát, más filmtervei pedig rendszeresen fennakadnak az állami pénzosztó szervezetnél. Herendi rosszallóan nyilatkozott ezzel kapcsolatban a sajtóban, az mindenesetre biztos, hogy a dolog valamiféle kényszerpályára állított a a reklámfilmesként indult rendezőt. Herendi Viasat 3-on futó filmsorozatok rendezéséből vette ki a részét, korábban már több epizódot készített az Ízig-vérig című sorozathoz, legutóbb pedig ő rendezte a Brigi és Brúnó című sit-com összes részét (pontosan 105 darabot). Ez utóbbi nem a Valami Amerikából megismert Timi (Oroszlán Szonja) és Ákos (Szabó Győző) párkapcsolati civódásait követi nyomon, de a színészválasztás miatt nagyon emlékeztet rá.

Márciusban az RTL programigazgató vezérigazgató-helyettese, Kolosi Péter jelentette be, hogy a csatorna streaming platformja a Valami Amerika folytatásával fog erősíteni. Az RTL+ eddig olyan exkluzív magyar tartalmakkal csalogatta magához az előfizetőket, mint a Zámbó Jimmy életéről szóló A király, és a női vezetőedzőt kapó vidéki focicsapatról szóló Gólkirályság.

Pár hete megérkezett a készülő sorozat főcímdala és a hozzá készült klip, amiben Azahriah dala váltja a Bon Bon emblematikus szerzeményét. Ennek kapcsán tettünk rá egy gondolatkísérletet, hogy vajon mi a helyzet a 2000-es évek másik legnépszerűbb vígjátékának, az eddig szintén három mozifilmig jutó Üvegtigris sorozat-verziójával? A hazai sorozatgyártás ugyanis úgy tűnik felfedezte, hogy a korábbi mozisikerek a TV-képernyőn is szerializálhatóak, korábban a Csak szex és más semmihez is készült folytatás a köztévén.

Most újabb infómorzsákat csepegtetett a csatorna, a tegnapi sajtótájékoztatón kiderült, hogy már jövő hét szerdán, tehát október 18-án érkezik a sorozat, ráadásul rögtön dupla résszel. A széria 10 részből fog állni, és hetente kerülnek majd fel az új részek az RTL+ kínálatába. 

Azt eddig is tudni lehetett, hogy a sorozat afféle "legacy sequel", tehát olyan folytatás, ahol a régi főszereplők már csak a háttérből figyelik az új hősöket. Ez egy meghatározó trend a mai mozis világban, ilyen filmek voltak az új Star Wars trilógia darabjai, a legutóbbi Szellemirtók, Mátrix, vagy Sikoly filmek.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a sorozat egy új testvér-trió, Marci (Ember Márk), Zita (Trill Beatrix) és Balázs (Király Dániel) történetét meséli majd el, akik a Valami Amerika 2. részéből megismert Balával kerülnek összetűzésbe. Pontosabb Marci az, aki rengeteg pénzzel tartozik a Csuja Imre által alakított maffiavezérnek, a testvérek legkisebb öccsüket igyekeznek majd kihúzni ebből a szorult helyzetből.

A sorozatba az eredeti filmek főszereplői közül  Szabó Győző és Oroszlán Szonja is visszatér, Szervét Tibor, Pindroch Csaba és Hujber Ferenc felbukkanására viszont sajnos nem számíthatunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás