promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meglepő döntésre szánta rá magát RTL, jöhet az Üvegtigris sorozat?
Borítókép:  Youtube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha a Csak szex és más semmi és a Valami Amerika kisképernyős folytatást kapott, az Üvegtigris miért ne juthatna ugyanerre a sorsra?

A Valami Amerika volt a magyar filmgyártás egyik nagy megmentője a 2000-es évek legelején. Herendi Gábor filmje egy olyan időszakban jött ki, amikor a nézők keztek teljesen elfordulni a magyar filmektől, mivel a magyar mozikban bemutatott hazai alkotások egyre kevésbé akarták megszólítani a közönséget, rengeteg alkotót foglalt le a köldöknézegetés. Voltak persze kivételek, mint például Tímár Péter vagy Koltai Róbert filmjei, de alapjaiban akkor is ez volt a meghatárotz. Ekkor robbant be a reklámfilmes közegben edződött Herendi, és hozta össze az elmúlt huszonöt év legmeghatározóbb vígjátékát az Üvegtigris mellett.

Herendinek aztán sikerült megismételnie a bravúrt, a Valami Amerika 2 is óriási közönségsiker lett 2008-ban, ezt viszont nem mondhatta el magáról a vígjáték-trilógia utolsó felvonása, a Valami Amerika 3, ami már valahogy érezhetően más hangulatban készült el. Nemrég az RTL robbantotta a bombát, hogy sorozatformában folytatódik náluk a Valami Amerika, és bár több színész is visszatér, például Oroszlán Szonja és Csuja Imre, a középpontban egy új, fiatalabb generáció kerül, akiket Trill Beatrix, Ember Márk és Király Dániel alakítanak

A Bon-bon híres betétdala is a frissítés áldozata, a sorozat főcímdalát - hosszas győzködés után - Azariah fogja énekelni. A clip most került fe az internetre, a Fókusz műsorában pedig az elkészülésbe is betekinthetünk. Meglehetősen érdekes választás egyébként, mivel Azahriah bár rendkívül népszerű előadó, főleg a fiatalok körében, valahogy mégis nagyon szokatlan, illetve a legkevésbé sem jut eszünkbe a hangzásvilágáról Amerika. No de, annyi baj legyen. Az énekes-dalszerző elárulta, hogy először akkora kihívásnak tartotta a feladatot, hogy nem akarta elvállalni, filmzenét ugyanis szerinte egészen máshogyan kell írni. Aztán mégis belement, a zenét és a szöveget is ő szerezte

Kolosi Péter, az RTL tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese még márciusban nyilatkozta le a sajtó képviselőinek, hogy a Király után a Valami Amerika lesz a csatorna nagy dobása, ami a Zámbó Jimmy életét feldolgozó szériához hasonlóan szintén az RTL+-on lesz elérhető. Pontos premierdátum még nincs, de az ősz folyamán már számíthatunk rá. Meglepő döntésnek számított ez akkor, mivel Magyarországon még csak egyszer készült sorozat egy népszerű mozifilm alapján, a Csak szex és más semmi a köztelevízión folytatódott több évadon keresztül Csak színház és más semmi címen.

Azonban a Valami Amerika sorozat-folytatásával kapcsolatban az idősebb magyar mozirajongókban, akik ezeken a filmeken nőttek fel, rögtön megfogalmazódik a kérdés, hogy akkor vajon számíthatunk a 2000-es évek másik ikonikus filmsorozatának, az Üvegtigrisnek a folytatására is? Az Üvegtigris hasonló pályát futott le, mint a Valami Amerika, az első rész óriási közönségsiker volt, a folytatással sem voltak gondok, de a harmadik rész kissé csalódáskeltőre sikeredett, nagyon érződött rajta, hogy hosszú kihagyás után készült csak el. Itt kevésbé tudnánk elképzelni a vérfrissítést, Rudolf Péter, Csuja Imre, vagy éppen Reviczky nélkül nem lenne ugyanaz, viszont szinte biztosak lehetünk benne, hogy a háttérben nagy verseny folyik a filmszéria filmes jogaiért. Addig is azonban, amíg erre várunk, meg kell elégedjünk a MOL ásványvízes reklámjával:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás