promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ünnepelt gyereksztárból a felismerhetetlenségig megváltozott férfi lett az E.T. színésze
Borítókép:  Profimedia/ Universal Pictures
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Henry Thomas ma már nem az a babaarcú kisfiú, aki az E.T. című film forgatásán volt. 

A Steven Spielberg által rendezett sci-fi 1982-ben került a mozikba, és az 1980-as években szupersztárrá vált egy pillanat alatt a két gyerekszereplő Henry Thomas és Drew Barrymore. Az ikonikus családi film Elliott történetét követi, aki még mindig megvisel a  szülei válása, amikor egy idegen lényt fedez  fel a hátsó udvarában, és mindent megtesz azért, hogy megvédje.

Henry mindössze 10 éves volt, amikor megkapta Elliott szerepét az E.T.-ben és teljesen lenyűgözte a közönséget érzelmes teljesítményével, és a film végén nézők milliói könnyek között törtek ki, amikor a megtört szívű Elliott elbúcsúzik a kis földönkívülijétől. A széles körben minden idők egyik legjobb filmjeként számon tartott sci-fi Henry második színészi szerepe volt, és eleinte nem is rá gondoltak a szerep kapcsán. Egy másik színész már forgatott jeleneteket, de állítólag rossz viselkedés miatt végül meggondolták a készítők magukat. Steven Spielbergnek így nem volt más választása, mint meghallgatásokat tartani. Henry elolvasta a szerepet, és annyira lenyűgözte Stevent, hogy a rendező a helyszínen felajánlotta neki a munkát. 

A most 52 éves színész bevallotta, hogy Hollywoodot elsöprőnek találta, de a karrierje hullámvölgyekkel volt tele. Szeretett volna egy lépést visszalépni a színészettől.

Ez volt a második film, amit valaha csináltam. A szerepet a véletlenek és a szerencse furcsa összhangja révén kaptam meg. Hirtelen megcsörrent a telefonom, és mindenki engem akart a filmjében. Amolyan hullámvasút volt ott néhány évig

vallotta be Henry, írja a Mirror. 

Azt is elárulta, hogy kész abbahagyni a színészetet, miután sokszor anyagi nehézségekkel kellett megküzdenie. Mostanra pedig teljesen felismerhetetlen, az évek alatt sokat változott és biztosan nem jutna eszünkbe az E.T., ha a színész elsétálna mellettünk. Ugyanakkor az utóbbi években Henry a népszerű horrorfilmes rendező, Mike Flanagan visszatérő színészévé vált, nagyon megtalálták a közös hangot. Henry Thomas a rendező következő sorozatában is feltűnik majd, ami a héten debütál a Netflix műsorában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás