promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új rész készül a világ legbrutálisabb játékából, Tarantinot megszégyenítő mennyiségű vérfolyam várható a képernyőkön
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A megtekintése valószínűleg felnőtteknek is csak felügyelettel ajánlott.

Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy a Mortal Kombat a világ egyik legnépszerűbb és legsikeresebb videójátéka. Mit is kell tudni erről az ikonikus alkotásról?

amit a Midway Games (később NetherRealm Studios) fejlesztett ki. Az első rész 1992-ben jelent meg, és azóta több folytatása, filmjei, sorozatai és egyéb médiaalkotásai is születtek. Íme néhány érdekes tény a "Mortal Kombat" sorozatról:

A játék első része a vér és brutalitás miatt vált híressé és/vagy vitatottá. Sok országban korhatáros besorolást kapott, és több helyen cenzúrázták. A játék karakterei közül néhányakat igazi harcművészek mozdulataiból animáltak, ilyen például Scorpion karakterét egy szubszónikus repülőgép pilótája adta elő. Érdekesség, hogy a sorozat egyik ikonikus karaktere, Sub-Zero, szinte minden részben előfordul, de a karakterek adatai és történetei gyakran változnak. A sorozat számos fő gonosztevője közül Shao Kahn és Shang Tsung az egyik legismertebb páros, akik a Mortal Kombat torna háttérhatalmát alkotják.

Különböző módok érhetőek el a játékon belül: Az "Arcade Mode" játékmódja során a játékosok egy sor ellenféllel küzdenek meg, majd végül a végső főellenséggel, aki a játék legerősebb karaktere. Szintén elhíresültek az olyan speciális befejező mozdulatok, amelyeket a játékosok a legyőzött ellenfeleik ellen hajthatnak végre. A "Friendships" mozdulatok humorosak és nem erőszakosak, ellentétben a "Fatalities" mozdulatokkal. A "Mortal Kombat" sorozatban számos crossoverből született játék, például a "Mortal Kombat vs. DC Universe," ahol a "Mortal Kombat" karakterek a DC Comics szuperhősökkel találkoznak.

A sorozat filmváltozatai között szerepel egy 1995-ös élőszereplős film és annak folytatása, valamint egy 2021-es újabb filmadaptáció.

A sorozat az évek során számos konzolra és platformra is megjelent, így a játékosok különböző generációkban is élvezhették a Mortal Kombat élményt.

A játék sikerét eddig nem követte mozifilmes siker, azonban lehetséges, hogy ennek is eljött az ideje. A híres filmértékelő oldalon, az IMDB-n a 2021-es verzió 6,1 ponton áll, míg az 1995-ös verzió 5,8 pontot érdemelt ki a nézőktől. Nem ritka, hogy egy videójáték megfilmesítése nem éri el a kívánt hatást. A WOW című játkuniverzumból készített film sokak tetszését nem nyerte el, míg a Lost of Us című, szintén videójátékadaptációt a többség hajlongva dicsérte.

A projekt hát nem lehetetlen, csak nehéz.

Most az előzetes azonban nem egy új mozifilmet takar, hanem egy új részt jelentettek be a népszerű játékból, amelyet már előrendeléssel meg is kaparinthatsz.

Ha a prémium verziót választod, akkor már szeptember 14-én, a standarddal pedig szeptember 19-én ki is próbálhatod az új öldöklős gyilkolászós csodajátékot.

Itt a kedvcsináló előzetes, nagyon látványosra sikerült:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás