promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigászi baklövés a tévében: állásinterjúra ment, de egy élő hírműsorban találta magát a férfi
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A mai napig ez az egyik leghíresebb tévés baki, amit ráadásul a BBC követett el.

Guy Goma egy kongói származású férfi, aki 2006-ban egy állásinterjúra ment a BBC-hez, de véletlenül adásba került egy hírműsorban, mivel szakértőnek hitték. Ezt azóta a tévés történelem egyik legnagyobb bakijának tartják.

Miután megérkezett a BBC Television Centre-be Londonba, viszont a recepción összetévesztették Guy Kewney-val, aki egy ismert technológiai újságíró volt, és a BBC News 24 című műsorba kellett beszélnie arról, hogyan kezd teret hódítani az online zeneletöltés.

Guy Goma-t így tévedésből bevezették a stúdióba, ahol Karen Bowerman fogadta. A férfi ekkor még nem sejtette, hogy mi történik, és azt hitte, hogy ez része az állásinterjúnak. Goma ekkor már rájött, hogy valami nincs rendben, de nem tudott mit tenni, így elkezdett válaszolni a műsorvezető által feltett kérdésekre, amennyire tudott. Annyiban volt mázlija, hogy az egész a szakmájához közel állt.

Ugyebár az is kicsit nehézséget okozott, hogy Guynak nem angol az anyanyelve, de ettől még igyekezett nem megilletődni. A műsorvezető végül nem vette észre a tévedést, és megköszönte a férfinak a részvételt.

A baki őrülten híres lett az interneten, és az eredeti mellett több paródia is készült belőle. Az 54 éves számítógép-szerelő kicsit rossz néven vette a BBC-től, hogy semmilyen jogdíjat nem kapott a csatornától, akik az állást sem kínálták fel később neki.

„Már húsz éve pörög ez az egész az interneten, de semmi pénzt nem kaptam ezért. Bár felvettem a BBC-vel a kapcsolatot, de semmit nem feleltek”

- mondta egy interjúban Guy, aki könyvet készül írni az egész szituációról. Közben persze arra is készül, hogy emitt bepereli a csatornát. A kultikus interjút a lenti videóban nézhetitek meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás