promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási magyar felirat jelent meg Amerikában a tévében, százezrek vették elő a Google-t, hogy mégis mit jelenthet ez
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdekes magyar vonatkozás a világhírű sorozatban.

Valószínűleg nem ez volt a legérdekesebb magyar vonatkozás egy sorozatban, ráadásul egy nagyon sok országban játszott amerikai sorozatban, a Walking Dead-ben, de bizony ennek az apró kis megjelenésnek komoly ars poeticája van, és általa kicsit jobban megismerhetjük azt az embert is, akinek nagyon sokat köszönhet a sorozat. És persze ez egy óriási magyar vonatkozása a Walking Dead-nek, a sorozatnak, amely még 2010-ben kezdődött, majd 2022 végén ért véget. 177 epizód készült el az anyasorozatból, és mellé kapott még megannyi kistestvért is,

így pedig egy egész Walking Dead-univerzumról beszélhetünk a popkultúrában.

A sorozat nagyon sokat köszönhet Frank Darabontnak, aki egy magyar származású amerikai filmrendező, forgatókönyvíró és producer. Kevesen tudják Magyarországon, de olyan nagysikerű filmek kapcsolódnak a nevéhez, mint A remény rabjai, a Halálsoron vagy éppen A köd, többször jelölték őt Oscar-díjra is. szülei még az 1956-os forradalom után menekültek el Magyarországról, ő pedig 1959-ben született egy franciaországi menekülttáborban. Szülei pedig később az Amerikai Egyesült Államokbanba költöztek, ott pedig Kaliforniában, Los Angelesben telepedtek le, így a fiú már nagyon hamar a filmes szakma vonzásába került.

Óriási szerepet vállalt a Walking Dead megfilmesítésében, több forgatókönyvet is ő írt. Eredeti magyra neve pedig Darabont Ferenc, és a Ferenc fel is tűnik egy Walking Dead részben, méghozzá nagyon hangsúlyosan. Az első évadban tűnik fel egy teherautó óriási felirattal, amely úgy néz ki, hogy "Ferenc Builders". Egy kis magyar történet tehát ismét helyet kapott egy híres amerikai szériában, amely egy kcisit mesél nekünk a magyar történelemről is. Persze amerikai fórumokon rögtön lehet olvasni, hoyg nagyon sokan a Google-ben kerestek rá a Ferencre, mert nem értették, hogy miről van szó.

Íme egy nemrégiben, Darabont Ferenccel készült interjú, amelyben elsősorban A remény rabjai című nagysikerű filmről beszélgetnek vele Amerikában:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás