promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennél olcsóbban nem fogsz kajálni és piálni a Szigeten, de az is kiderült, mivel szemetelik tele a fesztivált a külföldiek
Borítókép:  MTI Fotó: Balogh Zoltán
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Holnaptól dübörögni fog a Sziget fesztivál, ahol készülhetünk a borsos árakra.

A külföldiek többsége már a mai napon ellepte Budapestet, mivel holnaptól indul hivatalosan a Sziget fesztivál. A bérletekre ugyebár többségben nem a magyarok csaptak le, nálunk a napijegy inkább a népszerűbb.

A fellépőkre idén sem lesz panasz, mivel igazi világsztárok érkeznek. Olyanok fogják uralni a nagyszínpadot, mint Billie Eilish, David Guetta, a Florence + The Machine, Lorde, Macklemore, vagy Mumford & Sons és az Imagine Dragons csapata.

A legkülönlegesebb fellépő egyértelműen Billie Eilish, akivel már nagyon régóta szemeztek a szervezők. Csak miatta egy nappal el is tolták a fesztivált, hogy ott lehessen a fellépők között. A mostani európai fellépő körútja így Magyarországról fog indulni.

A Sziget fesztiválon ismét borsos árakra számíthatunk, bár nem minden esetben. Kádár Tamás, a Sziget Zrt. vezetője anno az RTL Reggeli című műsorában beszélt arról, hogy látványvilág, a vendéglátás és a fenntarthatóság terén is teljesen megújul Magyarország legnagyobb bulija.

Az egységesség jegyében minden vendéglátó egységnek kötelező lesz 2500 forintért egytálételt árulnia. Ezt tehát azt jelenti, hogy ennél barátibb áron nem fogsz ételhez jutni a Szigeten. Itt persze arra is készülni kell, hogy ezek az egytálételek elég hamar el fognak fogyni.

Tavaly is már 1290 forint volt egy korsó csapolt Dreher, szóval idén se számítsunk arra, hogy ezer forint alatt kapunk bármilyen italt. Bár azt is tegyük hozzá, hogy a nagy fesztiválok közül a Szigeten a legolcsóbb a sör a nagy fesztiválok közül. A sör most 1690 forint lesz (400 forintos emelés tehát), a bor decije 790, az ásványvíz 990, míg a röviditalok 2290 forinttol indulnak. Egy szelet pizzát meg tudunk venni 2490 forinért, de a lángos már 3000 forinttól indul. Hamburgert se fogunk kapni 3590 forint alatt. Aki csak kávézna, annak is 1050 forintot kell fizetnie.

Alkoholos italt, energiaitalt nem szabad bevinni a rendezvényre, de egy darab, legfeljebb 2,5 liter űrtartalmú PET palackban vizet vagy üdítő italt és ételt igen. Persze az ételnél is úgy kell érteni, hogy nem kereskedelmi mennyiséget. Szóval ha jól telepakoljuk a nagy hátizsákunkat szendvicsekkel, hogy azokat bent eladjuk olcsón, az már nem működik.

Közben Kádár Tamás elmondta azt is, hogy a legnagyobb szemét hegyet az a több ezer otthagyott sátor okozza, amiket maguk után hagynak a fesztiválozók, ezért idén már sátrat is lehet bérelni a Szigeten.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás