promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási cirkusz várható a Sziget fesztiválon, senki sem számított arra ami történni fog
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az idei Sziget fesztivál merőben más lesz, mint az eddigiek.

Aki azt gondolja, hogy a Sziget egy csak és kizárólag zenei fesztivál, az nem is tévedhetne nagyobbat. Rengeteg más témájú fellépést, közös foglalkozást, érdekes beszélgetést is meg lehet tekinteni az egyébként igazán prémium sztárfellépők mellett. Van azonban valami, amire talán még tapasztalt fesztiválozóként sem gondoltál: a Sziget több cirkuszi csoport fellépésének is otthont ad. Ahogyan a muzsikusok tekintetében, úgy e téren is az A listás élvonalból válogattak, kiváló előadóművészek fogják bemutatni a produkciójukat.

A Cirque du Sziget már évek óta jelen van a fesztivál palettáján, azonban idén az eddiginél is impozánsabb műsorlistával készülnek. A cirkuszi sátor 1000 férőhelyes, azonban kültéren is belekeveredhetünk egy cirkuszi előadásba.

Minden nap négy társulat fog fellépni, magyarok és külföldiek egyaránt bedobják majd magukat. A Sziget és a Cirkusziskolák Nemzetközi Szövetsége együttműködése jóvoltából idén két cirkusziskola növendékei is tiszteletüket teszik majd. Egyikük a guineai Amoukanama Circus FA, akik már szerepeltek America's Got Talentben is, a másikuk pedig a Baross Imre Artistaképző iskola diákjai. Az első társulat előadása kültéri, míg a másikuk János vitéz adaptációja minden nap a sátor nyitóműsora.

Érdekes színfoltja lesz a Szigetnek a prágai Cirk La Putyka társulat műsora, ahol cseh diákok és Ukrajnából menekült fiatalok adják elő a Boom Vol. 2 műsorukat, amelyet személyes történetekkel és tapasztalataik elmesélésével tarkítanak majd.

A kanadai Cirque Alfonse társulata már veteránnak számít, harmadszor térnek vissza. Animal című műsorukban három generáció játszik együtt, könnyed és humoros, felejthetetlen előadást ígérve. A záróműsor minden nap a Circa nevű ausztrál társulat, aki 2.0 előadásával minden kétséget kizáróan bebizonyítja, hogy miért az egyik legkeresetebbek a szakmában. A főszerepben az emberi test határainak feszegetése került.

A külső helyszíneken fellép a francia Das Arnak társulat három női akrobatája, akik egy ősi kínai technikával okoznak majd meglepetést, ahol a hajon függés lehetetlen módját szemléltetik. Az argentin manoAmano társulat kínai rudakkal bűvöl el és hatalmas elvárásokkal várják a marokkói Cirque Colokolo Chouf Le Ciel előadását is, amely határozottan modern köntösbe öltözteti a cirkuszművészetet: hip-hop tánccal, zsonglőrködéssel és akrobatikával is készülnek, mindezt hagyományos és elektronikus zenei aláfestéssel.

A záróműsorszám minden nap a tűzzsonglőröké, ahol Magyarország legjobbjai, kifejezetten ide készült tűzshow-val kedveskednek a varázslatra éhes közönségnek.

Itt pedig egy kis kedvcsináló összefoglaló a tavalyi fesztiválról. Lehetséges, hogy elsőre borsosnak tűnik a jegy ára, azonban amennyi élményt kapsz érte, az valójában megfizethetetlen:

Mi ott leszünk, szóval augusztus 10 és 15 között ott tali!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás