promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gusztustalan vagy művészeti érték? Íme a világ legbizarrabb turisztikai attrakciója
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bubblegum Alley egy turisztikai attrakció a kaliforniai San Luis Obispo belvárosában, amely arról a bizarr látványról ismert, hogy egy sikátor hosszú falán összegyűjtötték a használt rágógumikat .

A rágógumi fal egy 4,6 m magas és 21 m hosszú sikátor, amelyet a látógatók által helyben ott hagyott rágógumi szegélyez. A gusztustalan tárlat mára már szerte a világból várja az érdeklődőket, és a helyzet komikuma, hogy soha nem fogynak el a kiállítási darabok. 

De hogy alakulhatott ki, egy ilyen önjáró kiállítás?

A San Luis Obispo Kereskedelmi Kamara és Belvárosi Vállalkozásfejlesztési Egyesület szerint a gumi eredete "izgalmas". 
Egyes történészek úgy vélik, hogy a sikátor hagyománya a második világháború után kezdődött a San Luis Obispo Gimnázium érettségi osztályának ünnepsége keretében.

Nem mindenki ugyanúgy emlékszik a kezdetekre,  egyesek úgy vélik, hogy az 1950-es évek végén kezdődött a rágó őrület, amikor a San Luis Obispo gimnázium és a California Polytechnic Egyetem diákjai versengtek egymással. Bár arról nincs feljegyzés, hogy milyen verseny keretében keletkezik több méter magas rágógumi fal. 

 Az 1970-es évekrben a bolttulajdonosok panaszkodtak, hogy "higiénéstelen és undorító"és kérték a hatóságok segítségét, akik sikeresen megtisztították a sikátort.

 A gumifal két sikátor tisztítást is túlélt, úgy látszik, hogy a gusztustalan baktérium telep elég népszerű, és a látogatók nem hagyják a látványosságot magára egy-egy otthagyott rágó darab nélkül. 

A helyiek bánatára a rágó fal ma is nyitva áll a látogatók előtt, akiket esetleg a covid nem riasztott el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás