promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legmocskosabb, bacilustenyésztő vágódeszkát is tisztává varázsolhatod ezzel - konyhai praktikák nemcsak háziasszonyoknak
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha rendszeresen főzöl, akkor pontosan tudod, hogy mekkora változást jelenthet néhány apró főző trükk, ha egy étel finomításáról vagy csak egy kis időmegtakarításról van szó. Másrészt, ha utálod a főzést, és a konyhai erőfeszítéseid nagy része a szemétbe kerül, akkor valószínűleg csak néhány főzési tippre és trükkre van szükséged, amelyek jelentősen javítják képességeidet. Mert ha teljesen őszinték vagyunk, a főzés nem más, mint rengeteg inspiráció, jó ételek és néhány étel praktika, amelyek segítenek kihozni minden összetevőből a legjobbat.

Mint olyan ember, aki szeret főzni, és csak kevés időt tölthet a konyhában, ezért nagyra értékelem a főzési tippeket és a konyhával kapcsolatos egyéb trükköket, amelyek segítségével időt és erőfeszítést takaríthatok meg, és élvezhetem a könnyen jött eredményeket.

Íme pár jó tanács, aminek hasznát veheted:

Fagyaszd le a fűszernövényeket

Ne hagyd, hogy a fűszernövényeid kiszáradjanak vagy megromoljanak. Konzerválhatod őket, ha olívaolajjal vagy vízzel jégkockatartóba helyezi őket. Fagyaszd le őket, és vedd ki, ha készen állsz a főzésre.

Megfelelően tisztítsd meg a fa vágódeszkákat

Baktériumok halmozódhatnak fel, ha nem tisztítod megfelelően a fa vágódeszkát. Vágjunk félbe egy citromot, és mártsuk meg a vágott oldalát durva sóval. Használd a vágódeszka fertőtlenítésére, majd öblítsd le.

Használj ecetet ugyanebből a célból - különösen, hogy megszabadulj a szagoktól.


Készíts ropogós taco kagylót tortillából a sütőrács segítségével

Mivel a boltban vásárolt ropogós tortillák hamar kiszáradnak, ezért készítsd el a ropogós tacot a puha tortillából, amikor szüksége van rá! Hajtsd a tortillákat a sütőrácsra, lógasd le a két végét a réseken, így tökéletes taco formát kapsz.

Azt javaslom, hogy először enyhén kend meg őket növényi olajjal. Ropogósabbak lesznek, és jobban hasonlítanak egy sült kukorica tortillához. (Valószínűleg hamarabb megbarnulnak, ezért tartsd szemmel őket.)

Rozsda ellen

Az öntöttvas serpenyők berozsdásodhatnak, ha nem gondoskodsz róluk megfelelően. Ennek legjobb módja a só. Az öntöttvas edényeket mosogatószer helyett sóval dörzsöld.

Papír muffinformák

Süteményt kell készítened, de nincs muffinsütő vagy cupcakes pohár? Még mindig elkészítheted a muffinokat. Használj inkább sütőpapírt.

Tökéletes újramelegített pizza

A mikrohullámok az élelmiszerek kiszáradását okozhatják. De van mód ennek leküzdésére. Tegyél egy csésze vizet az étel mellé a mikrohullámú sütőbe, amikor elkészíted, például ez a titka az újramelegített pizzának.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás