promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Futótűzként terjed egy magyar videó a neten, a külföldiek azonnal megjelentek a kommentszekcióban - gróf Apponyi Albert beszéde maga a történelem lehelete
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az emberiség történelmének nagy pillanatainál nem volt jelen a YouTube hosszú évszázadokig, ám utóbb egyre több érdekes felvétel kerül fel a nagy közösségi videómegosztó portálra.

A YouTube és a TikTok manapság már nemcsak olyan videókat kínálnak, amelyek a napi eseméyneket összesítik, nagyon virálisak vagy éppen popkulturálisan nagyon frissek. ezek a közösségi videómegosztók manpság már az emlékezés színhelyei is, ahován nemcsak tíz vagy húsz évvel ezelőttről kerülnek fel retróvideók, hanem bizony már sokkal régebbbről is láthatunk elképesztően menő felvételeket. Ezek a videók pedig tényleg olyan felbecsülhetetlen történelmi értékkel bírnak, hogy nehezen tudunk ennek a tudatába jutni első hallásra.

Többek között már elérhető többb videómegosztó oldalon az első magyra hangfelvétel is, amel bizony Kossuth Lajos nevéhez kötődik, és nagyon izgalmas az, ami elhangzik rajta, még Torinóban rögzítették egy megemlékezésre. Igazán mennydörgő erejű beszéd.

De ha jól körbenézünk ezeken az oldalakon, bizony egészen meglepően történelmi videók is szembejöhetnek velünk, ilyen például gróf Apponyi Albert beszéde, amit angolul mond el. Apponyi a trianon előtti és utáni idők egyik legtekintélyesebb magyar államférfija, ő mondta el a híres beszédet is a magyar határok védelméért a franciaországi béketárgyalások alkalmával is. Szuggesztív hatású és lenyűgöző előadó, aki idegen nyelven is nagyon jól és választékosan tudta magát kifejezni. Egy 1929-es felvételen, ami az utóbbi években nagyon felpörgött a neten, öt percen át beszél a magyar ügyről, méghozzá folyékonyan és angolul. A felvétel címzettje pedig az Amerikai Egyesült Államok.

Íme a videó, amely alatt a YouTube-on rengeteg külföldi is hozzászólt:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás