promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
93 éves felvétel: ennyire perfektül beszélt angolul az egyik leghíresebb magyar történelmi személyiség 1929-ben - videó
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

5 perces monológ a magyar helyzetről.

Apponyi Albert egy olyan időszakban vállalt rendkívüli szerepet, amikor a tragikus esemény szinte mindenkit maga alá gyűrt.

Apponyi Albert kora egyik leghíresebb szónoka volt, többek között ő tartotta a többnyelvű beszédet is a régi magyar határok védelmében a trianoni szerződés aláírása előtt is. Apponyi Albert ikonikus alakja a magyar történelem ezen korszakának, a kiegyezés utáni évtizedeknek, bár szinte biztosra vehető, hogy nagyon kevesen hallották őt beszélni.

Bár 2020-ban, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján elkészült egy film a híres beszédddel, így ti is könnyedén megtudhatjátok, hogy milyen zseniális szónoklatot adott elő a nemzetközi döntőbírák előtt a nagytekintélyű magyar politikus. Nagy-Britannia és Olaszország vezetőiben kétséget is ébresztett az új határok jogosságát illetően.

Apponyi akkor angolul és franciául is előadta a beszédét, illetve olaszul foglalta össze azt.

Nemrégiben a 444-en jelent meg egy olyan cikk, amelyben bemutatnak egy Youtube-videót Apponyiról 1929-ből, amikor öt percen át beszél a magyar ügyről, méghozzá folyékonyan és angolul. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás