promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy külföldi olyat fedezett fel Magyarországon, ami világszenzáció lett az interneten
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kép már több mint 580 ezer kedvelésnél jár. Nem véletlen.

Olyan világot élünk, hogy egy apró kép is tud hatalmas világszenzációt okozni az interneten, jó helyen és jó időben. Nemrég pedig a MajorGeeks nevű oldal közösségi felületére került fel egy kép, ami Magyarországon készült. Pontosan Budapesten, a Halászbástyánál, vagyis a fővárosunk egyik igazi ékkövénél. A Halászbástya amúgy messze földön is Budapest egyik legismertebb emlékműve a királyi várban, innen az egyik legszebb ugyanis a panoráma a városra, épp ezért a turisták egyik legkedveltebb úti célja, ha Budapesten tartózkodnak.

A Halászbástya 1895 és 1902-ben épült Schulek Frigyes tervei szerint, amikor a Mátyás-templom is felújításon esett át. A Halászbástya a régi várfal vonalait követi. A neve pedig arra utal, hogy a középkorban a vársofalnak ezen részét a halászok céhe védte. A műemlék számos ikonikus elemmel büszkélkedhet, miközben általában csak a tornyairól láthatunk képeket az interneten, ha a turisták posztolnak. Persze vannak, akik észreveszik a kis apróságokat is.

A lépcsőfeljárónál a jobb és a bal oldalon is íves fülkéket láthatunk, amelyben oldalnként 3-3 szobor is található a fülkemélyedésekben, a csportot Árpád-kori harcosok szoborcsoportként ismerjük, és különböző fegyvernemeket mutatnak be. 

Két egymás mellett álló harcosról került fel kép a külföldi oldalra vicces felirattal, hiszen a szoborcsoport középső alakja egyes szögekből fényképezve elképesztően hasonlít a hollywoodi szupersztárra, Woody Harrelson-ra, akit többek között olyan filmekből ismerhetünk, mint Az éhezők viadala, a Szemfényvesztők vagy éppen a Született gyilkosok.

A mellette lévő szobor pedig egy másik nagynevű amerikai színészre, az Oscar-díjas Sam Elliotra hasonlít ebből a pózból. Íme a fotó, és alatta pedig mellékelünk egy videót más szemszögből is az Árpád-kori harcosokról.

Ebben a videóban 1:27-nél láthatjátok közelebbről is a szobrokat, amelyről a Facebook-on a poszt is születetett:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás